E-Bordro sorgulama nasıl yapılır?

TAKİP ET

E-bordro sorgulama işlemi birçok evrak işlemlerinde gereklidir. Kredi çekmek veya kredi kartı başvurusunda bulunmak istiyorsanız bordronuz gereklidir. Peki e-bordro çıktısı nasıl alınır? E-bordro çıktısı ne zaman yayınlanır? E-bordro sorgulama nasıl yapılır? İşte detaylar...

Reklam
Reklam

Bordro alabilmek için işyerinizin bağlı olduğu muhasebe firmasına uğramanız gerekir. Ancak artık e-bordro hizmeti ile e-devlet üzerinden kolayca bordronuza ulaşabilirsiniz.

E-bordro nedir?

Devlet hizmetlerinden yararlanmak artık çok kolay. E-devlet üzerinden yapmak istediğiniz pek çok işlemi hızlıca gerçekleştirebilir, ihtiyaç duyduğunuz belgelere buradan ulaşabilirsiniz. Bu kapsamda e-devlet üzerinden elde ettiğiniz belgeye e-bordro denir. Belgeniz amu personeliiyet sicil numaranız, yıl ve aya göre maaşlarınız ile çalışma biçimi gibi birçok bilgi içerir. Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın ilgili sayfasından maaş bilgilerinizi içeren e-bordronuzu oluşturabilirsiniz.

E-bordro sorgulama nasıl yapılır?

E-bordro sorgulaması yapmak istiyorsanız yapmanız gereken işlemler oldukça basittir. Öncelikle PTT'den aldığınız e-devlet şifresi ile e-devlet sistemine giriş yapın. Ardından Hazine ve Maliye Bakanlığı sayfasını bulup e-bordro hizmetine tıklayın. Buradan ulaşmak istediğiniz bordronuza gerekli bilgileri girerek ulaşabilirsiniz.E-bordronuz oluştuktan sonra indirerek çıktısını alabilirsiniz.

E-bordro ne zaman yayınlanır?

Her alanda olduğu gibi ihtiyaç duyduğumuz hizmetlere en kolay ve hızlı şekilde e-devlet aracılığıyla ulaşabilirsiniz. E-devlet üzerinden bordronuzu sorgulayabilir ve bununla ilgili tüm bilgilere bu hizmetten ulaşabilirsiniz. Kısa sürede yapılan bu işlem için e-devlet hesabınıza giriş yapmanız ve yukarıda bahsettiğimiz adımları uygulamanız gerekmektedir. Bordroda maaş bilgilenirin hepsi yer alır. İşe başlama tarihi itibarıyla hangi aylarda ne kadar aldığınız kaydedilmiştir. Kamu çalışanları maaş bordrolarını Maliye Bakanlığı’nın bağlı kurumlarından edinebilirler. Özel sektör çalışanları ise işyerlerinin muhasebe kısmından bu belgeyi talep edebilirler. Fakat artık e-bordro hizmeti ile bu belgeyi hızlıca edinebilirsiniz. Yalnız e-bordro, tüm maaşlı çalışanların kullanabileceği bir yöntem değildir. Peki e-bordroyu kimler alabilir?

Kimler e-bordro alabilir?

E-bordro hizmetinden yararlanmak için 657 sayılı kamu personeli ve maaşlarınızın Kamu Harcama ve Muhasebe Bilişim Sistemi ile ödenmesi gerekir. Sözleşmeli veya 4C sigortalı olarak çalışan kamu personeliların da maalesef e-bordro hizmetinden yararlanması mümkün değildir. Bu nedenle özel sektör çalışanlarının bordro bilgilerini edinebilmesi için şirketlerinin ilgili departmanından talep etmesi gerekir. 

e bordro e devlet bordro sorgulama e-bordro çıktısı