e-Devlet çöktü! EYT yoğunluğu yaşanıyor

TAKİP ET

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan dün akşam saatlerinde EYT ile ilgili detayları kamuoyuna duyurdu. EYT ile 2,5 milyon kişinin emekli olacağın ortaya çıkması sonrasında internet aracılığı ile başvuru yapmak isteyenler e-devlet girişi yaptı. Şu anda e-devlet çökmüş durumda. e-devlet'te büyük bir EYT yoğunluğu yaşanıyor.

Reklam
Reklam

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında dün akşam Beştepe’de EYT Zirvesi gerçekleşti. Yapılan görüşmenin ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan kameralar karşısına geçerek milyonlarca kişinin beklediği EYT yasasını ayrıntılarını açıkladı. EYT düzenlemesi ile birlikte yaş şartı olmaksızın 8 Eylül 1999 öncesi sigorta girişi olan ve şartları taşıyan iki buçuk milyon kişi emekli olacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın emeklilik müracaatlarının e-devlet üzerinden de yapılabileceğini açıklaması ile beraber büyük bir yoğunluk oluştu.

e-Devlet çöktü

EYT yasası ile birlikte yaklaşık 2,5 milyon kişinin emekli olabileceğinin ortaya çıkması sonrası vatandaşlar önce sosyal güvenlik kurumuna ardından da e-Devlet’e akın etti. Vatandaşlar emeklilik hakkı kazandıklarına öğrendikten sonra başvuru yapmak amacı ile e-devlet'e girerken yaşanan yoğunluk nedeniyle Sistem çöktü.

E-devlet EYT ile emeklilik başvurusu nasıl yapılır?

Hala birçok kişide e-devlet'ten EYT ile emeklilik başvurusu nasıl yapacağını merak ediyor. e-devlet üzerinden EYT ile emeklilik başvurusu yapmak için izlemeniz gereken Yollar şöyle;

*e-devlet sistemine giriş yapıldıktan sonra arama kısmına ‘aylık', ‘emekli', ‘gelir' kelimelerinden birini yazdıktan sonra çıkan sonuçlardan ‘gelir, aylık ödenek talep belgesinin verilmesi belgesi'ne tıklanacak.

*Gelen ekranda ‘yeni başvuru' sekmesi tıklanacak ve tahsis talep türü olarak ise ‘yaşlılık aylığı' seçilecek.

*SSK kapsamında aylık talep edecekler ‘4A SSK', Bağ-Kur kapsamında ise ‘4B Bağ_Kur' seçilecek. Bundan sonraki adımda da altta yer alan ‘başvur' butonu tıklanacak.

*TC kimlik numarası, ad-soyad bilgileri ve ikametgah adresi ekrana gelecek. Maaş ödemesinin yapılacağı banka seçilerek açıklama kısmına bankanın talep edilen şubesi yazılacak ve diğer iletişim bilgileri doldurulacak.

*‘Aylık alıyor mu?' sorusunda da ‘evet’ ya da ‘hayır’ cevabı verilecek. Sonraki ‘ileri’ butonuna basılacak ve ‘başvur’ butonuna basılarak bilgiler SGK'ye gönderilmiş olacak.