e-Devlet şifresi nasıl alınır? e-Devlet şifresi internet üzerinden alınabilir mi?

TAKİP ET

Günümüzde resmi işlemelerin neredeyse çoğu e-Devlet üzerinden yapılmaktadır. Devlet dairelerine gitmeden birçok işlemin kolayca yapıldığı bir uygulama olan e-Devlet'inde bazen diğer uygulamalarda olduğu gibi şifresi unutulabiliyor. Peki, e-Devlet şifresi nasıl alınır? İnternet üzerinden e-Devlet şifresi alınabilir mi? İşte ayrıntılar...

Reklam
Reklam

Önceden e-Devlet şifresini PTT’ye gidip belli bir ücret karşılığında alabiliyordu. Fakat zamanı olmayan ya da acil olarak sisteme erişmeye çalışanlar, şifre alma işlemi hakkında araştırmalar yapıyor. 

E-Devlet şifresi intenet üzerinden alınabilir mi? 

Önceden e-devlet şifresi alabilmek için PTT şubelerine gidip belli bir ücret ödemek gerekiyordu. Fakat, şimdi cep telefon numaranızı xxx adresine kaydedip, doğrulayarak, PTT şubelerine gitmeye gerek kalmadan şifre oluşturabilirsiniz. 

E-Devlet şifresi nasıl alınır? 

Devletin sanal hizmetlerden faydalanmak isteyenler, öne sürdükleri kişi olduklarının doğrulanması için şifre alması gerekmektedir. e-Devlet Kapısı, kimlik doğrulaması için Kimlik numarası ve şifre, e-imza ve mobil imza kullanmaktadır. 

Şifreyi alabilmek için, PTT Merkez müdürlüklerine ya da PTT yetkili şubelerine bizzat gidilerek, üzerinde T.C. Kimlik numarasının bulunduğu fotoğraflı kimliğin ibraz edilmesi gerekmektedir. 

E-Devlet giriş ekranı için tıklayınız. 

Eğer yurt dışındaysanız e-Devlet şifrenizi Elçilik ve Konsolosluklardan temin edilebilirsiniz. Bağlı bulunulan dış temsilciliklerden konuyla ilgili detaylı bilgi alınabilir. 

Bununla birlikte, mobil imza, elektronik imza veya intenet bankacılığı kullanılıyorsa, e-Devlet Kapısına bunlardan biri ile giriş yaptıktan sonra şifre oluşturulabilir. 

İntenet bankacılığıyla e-Devlet'e nasıl girilir? 

İntenet bankacılığı müşterisiyseniz, https://giris.turkiye.gov.tr/Giris/Banka-Giris sayfasında müşterisi olduğunuz bankanın İntenet şubesi sayfasına girişinizi yaptıktan sonra yeniden bir şifreye ihtiyaç duymaksızın direkt olarak e-Devlet Kapısı'na giriş yapabilirsiniz. 

E-Devlet şifresi unutulunca yeni şifre nasıl alınır? 

Daha önce PTT şubesine gidip almış olduğunuz şifreyle sisteme giriş yapmış ve cep telefonu numaranızı kaydedip, doğrulama işlemini gerçekleştirdiyseniz, herhangi bir PTT şubesine gitmeden yeniden bir şifre oluşturabilirsiniz. 

Mobil imza veya elektronik imza kullanıcısıysanız, iki seçenekten biriyle de şifrenizi unutmanız durumda sisteme giriş sağlayabilir, isterseniz yeni bir şifre oluşturabilirsiniz. 

E-Devlet şifrenizi mi unuttunuz, tıklayınız. 

e-devlet e-devlet şifresi e-devlet şifresi nasıl alınır e-devlet şifremi unuttum