E-Devlet şifresi nereden alınır? E-Devlet unutulan şifre nasıl yenilenir?

TAKİP ET

Vatandaşların sayısız işlemlerini gerçekleştiren E-Devlet'e giriş konusunda insanların kafasında E-Devlet şifresi nereden alınır? E-Devlet unutulan şifre nasıl yenilenir? gibi sorular yer alıyor. İşte konu hakkında merak edilenler...

Reklam
Reklam

Teknolojinin gelişmesiyle birlikte pek çok kamu işlemi dijital ortama taşınarak daha kolay bir hale geldi. İnsanların sayısız devlet işlerini halletmesine yarayan E-Devlet ile ilgili olarak insanların kafasında en çok soru işareti yaratan nokta ise E-Devlet’e giriş yapma konusundaki sıkıntılar oldu. Bir çok insan E-Devlet şifresinin alım türleri hakkında daha fazla bilgiye ulaşmak için arama motorlarını yoğun bir şekilde meşgul ediyor. Peki E-Devlet şifresi nereden alınır? E-Devlet unutulan şifre nasıl yenilenir?
E-Devlet Şifresi Nereden Alınır?
İlk kez E-Devlet şifresi alacak vatandaşlar kendilerine en yakın PTT şubesine giderek 2 TL karşılığında E-Devlet şifrelerine sahip olabilirler. E-Devlet şifrelerini alan insanlar E-Devlet ana sayfasına T.C. kimlik numaraları ve aldıkları E-Devlet şifreleriyle beraber giriş yaparak sayısız kamu işlemini kolaylıkla halledebilirler. Şifrelerinin güvenli olmadığını düşünen kişiler şifreyi değiştirmek adına nu sistem üzerinden şifrelerini değiştirebilirler.
E-Devlet Unutulan Şifre Nasıl Yenilenir?
E-Devlet şifrelerini çeşitli sebeplerden dolayı unutan kişiler kolaylıkla E-Devlet şifrelerini yenileyebilirler. Bunun için yapmaları gereken ilk işlem E-Devlet ana sayfasına girerken şifrenin alt kısmında yazan ‘’Şifremi Unuttum’’ seçeneğinin seçilmesidir. Daha sonrasında doğrulama işlemi yapılmalı ve kişinin cep telefonuna gelen şifre ile birlikte kolaylıkla şifre sıfırlama işlemi gerçekleşebilir. İşte E-Devlet unutulan şifre yenileme için yapılması gerekenlerin tamamı:
- E-Devlet şifre yenileme sayfasına giriş yapılır.
- T.C. kimlik kartı bilgileri yazılır
- Açılan sayfada kişisel bilgiler yazılır.
- Cep telefonu numarası girilir.
- Cep telefonuna gelen doğrulama kodu girilir.
Eğer E-Devlet şifrelerini unutan kişi aynı zamanda telefon numaralarını da unutursa o halde PTT şubelerine giderek 4 TL karşılığında mevcut E-Devlet şifrelerini iptal edebilir ve yeni bir E-Devlet şifresine sahip olabilirler.

E-Devlet şifre doğrulama kodu E-Devlet şifre