e-Devlet'ten başvurular başladı! Bu kişilere geri ödemesiz, karşılıksız 6 ay boyunca maaş bağlanıyor!

TAKİP ET

Yardıma muhtaç olan, çeşitli sebeplerden dolayı kendi isteği dışında işsiz kalmış ve geliri kesilmiş olan kişilere devletten destek geliyor. Üstelik de başvurular e-Devlet aracılığıyla kabul ediliyor. Başvuru yapanlar 6 ay boyunca kesintisiz her ay yardım alabiliyor. Detaylar haberimizin devamında...

Reklam
Reklam

e-Devlet'ten başvurular başladı! Bu kişilere geri ödemesiz, karşılıksız 6 ay boyunca maaş bağlanıyor! Devlet, her ne sebeple olursa olsun işini kaybeden ve maddi anlamda zorluk yaşayan vatandaşının yanında olmaya devam ediyor. E-devlet üzerinden başvuru yapan ihtiyaç sahibi vatandaşlara gereken koşulları taşıması halinde anında yardım veriliyor, destek bağlanıyor. Hem de aylık olarak düzenli maaş ödemesi yapılıyor. E-devlet tarafından sağlanan bu ödemelerden 6 ay boyunca kesintisiz faydalanmak mümkün. Ancak yardım ödemesinden yararlanmak için bazı koşulları da yerine getiriyor olmak gerekiyor. Peki, başvuru şartları neler?

Devlet, yardıma ihtiyacı olan ve başvuru yapan tüm vatandaşlara destek vermeye devam ediyor. Milyonlarca vatandaş devletin sağladığı ödemelerle geçiniyor, hayatta kalıyor. Sosyal yardım kalemleri her geçen gün artmaya devam ederken, devletin sağladığı ödemeler sayesinde bir çok kişi hayatını daha kolay idame ediyor. İşsiz kalan vatandaşlar için de devletin destek ödemeleri sürüyor. Sosyal Güvenlik Kurumu’na bağlı olarak çalıştığı sırada işsiz kalan vatandaşlar belirlenen süre içinde başvuru yapmaları halinde hemen işsizlik maaşı almaya başlıyor. Yani iş aradıkları süre boyunca vatandaşlara devlet tarafından düzenli aylık maaş bağlanıyor. Şu anda bu ödemelerden yararlanan kişi sayısı yüzbinlere ulaşıyor. Peki, işsizlik maaşı başvuru şartları neler? Kimler işsizlik maaşı alabilir?
 

İşsizlik maaşı kimlere veriliyor?

İşsizlik maaşı, sigortalı olarak çalıştığı süre içerisinde kendi rızası ve kusuru dışında İşten çıkarılan Kişilere belirli şartları taşımaları durumunda bağlanıyorum. Devlet en az 6 ay boyunca İşsiz kalan vatandaşlara işsizlik maaşı ödemesi yapıyor. e-devlet üzerinden başvurular kabul edilirken ödeme bilgilerine dair tüm detaylar da e-devlet üzerinden paylaşılıyor. İŞKUR aracılığı ile sağlanan işsizlik ödeneği ödemesi sigortalının çalışma süresine göre farklılık gösteriyor. Ancak en az 180 gün ödeme yapılıyor. 2022 yılında işsizlik maaşına yapılan zamla birlikte en düşük işsizlik maaşı tutarı 1986,41 TL oldu.

İşsizlik maaşı şartları neler?

Devletten İşsizlik maaşı alabilmek için bazı Şartları yerine getirmek gerekiyor. En önemli şart ise kedi istek ve kusuru dışında işsiz kalmak. Sigortalının hizmet akdinin sona ermesinden önce 120 gün hizmet akdine tabi olmak, hizmet akdinin feshinden önce 600 gün süre ile işsizlik sigortası primi ödenmiş olması, Hizmet akdi feshedildikten sonra 30 gün içinde İşsizlik maaşı alabilmek için e-devlet üzerinden ya da İŞKUR birimine başvuru yapmış olmak.
E-devlet‘ten sorgulayabilirsiniz
İşsizlik maaşı başvurusu yapan kişiler e-devlet üzerinden süreci takip edebilir ve ne kadar ödeme alacağını sorgulayabilir. E-devlet girişi yaptıktan sonra arama butonuna işsizlik maaşı sorgulama yazarak sorgulama sayfasına ulaşabilirsiniz.