E-Devlet üzerinden diploma sorgulama nasıl olur?

TAKİP ET

E-Devlet üzerinden kişisel tüm verilere erişim kolaylığı sağlanmaya devam ediyor. Mezun olduysanız ve mezun olduğunuz üniversite şehrine gitme durumunuz henüz yoksa, E-Devlet üzerinden giriş yaparak diploma bilgilerine ulaşmanız mümkün. İşte tüm detaylar haberimizde!

Reklam
Reklam

Mezun olduğunuz diplomanızı almak istiyorsunuz ama mezun olduğunuz şehire gidemiyorsanız, E-Devlet sistemi ile diplomanız erişmeniz artık mümkün. 

Diplomanıza ulaşmanız için E-Devlet sistemine giriş yaparak TC kimlik numaranızla işlemi başlatabilirsiniz. 

E-Devlet şifreniz yoksa bir PTT şubesinden kimliğinizde birlikte edinebilirsiniz.

E-Devlet intenet bankacılığı elektronik imza ve mobil imza gibi yollarla sisteme giriş yapmanızı sağlar.

 E-Devlet üzerinden hangi belgeye erişmek istiyorsanız arama motoruna istediğiniz belgeyi yazarak işlemi başlatabilirsiniz.

Bir çok üniversitede diploma hazırlıkları çok uzun sürmektedir. İş yaşamına atılmak isteyen gençler, başvuru yapabilmek için diplomaya gerek duyarlar. Diploma ya ulaşmak için e-Devlet üzerinden bu sorunu çözebilirsiniz.

Yapmanız gereken işlemleri sırasıyla aşağıda veriyoruz;

-Kimlik numarası ve şifreyle sisteme giriş yapın.

-Ana sayfada yer alan arama butonuna mezun olduğunuz kurumun yazın.

-Karşınıza çıkacak olan hizmeti seçerek mezuniyet durumunu sorgulayabilir ve barkodlu nüshasını alabilirsiniz.

Lise diploması nasıl alınır?

E-Devlet üzerinden ilkokul, ortaokul ve lise mezun belgelerini ulaşabilirsiniz. Şu basamaklara takip ederek diplomanızı ulaşabilirsiniz.

E-Devlete TC kimlik numarası ve şifrenizle giriş yapın, eğer veliniz diplomanıza erişmek istiyorsa Veli Bilgilendirme Sistemini kullanmaları zorunludur.

Sisteme giriş yaptıktan sonra kurumlara tıklayarak, Milli Eğitim Bakanlığını seçeceksiniz. Öğrencilik belgesi sorgulama ekranına tıklayarak öğrenci ismi ve soyismi ile beraber çıkan belgeyi yazdırabilirsiniz. 

Veriler e-Devlet üzerinden diploma ya nasıl ulaşır?

İki sistem vardır; birincisi Milli Eğitim Bakanlığı'nın sunmuş olduğu sistemden giderek. İkincisi ise Veli Bilgilendirme Sistemini kullanılarak öğrenci diplomasını ulaşabilirsiniz.

Aynı şekilde sisteme kimlik ve şifreyle giriş yaparak kurumları seçerek Eba Veli Bilgilendirme Sistemine giriş yapın. 

Veli Bilgilendirme Sistemine girişi seçin. Öğrenci kimlik numarası ve okul numarası bilgileri ile giriş yaparak diplomaya ulaşabilirsiniz.

Açık Öğretim lisesi diploma nasıl ulaşılır?

Yine E-Devlet sistemini açarak buradan ulaşabilirsiniz. Takip etmeniz gereken adımlar şöyledir;

-Sisteme giriş yaparak Açık Öğretim lisesi öğrenci durum belgesi sorgulama ya seçerek bu hizmetten yararlanabilirsiniz. Ardından ismin ve soyismin yer aldığı barkodlu resmi belgeye ulaşabilirsiniz.

E-Devlet üzerinden ek-C2 Belgesi nasıl alınır?

Açık Öğretim Lisesi öğrenci belgesi altenatiflerinden bir tanesidir. Hizmete özel olarak geçer. Basamakları şu şekildedir;

E-Devlet Kapısı’ndan giriş yaparak arama butonuna Milli Eğitim Bakanlığı'nı seçin, çıkan yerde Açık Öğretim Liseleri Hizmete Özel Öğrenci Durum Belgesi sorgulamayı seçerek belgeyi görüntüleyebilirsiniz.

E-Devlet üzerinden diploma gözükmüyorsa ne yapılabilir?

Pek çok öğrenci tarafından şikayet edilmektedir. Sistemsel bir hata olmamakla birlikte, kurumdan kaynaklanmaktadır. 1 ay kadar kısa bir sürede bu durum çözüme ulaşır. Bu tarz problemleri, öğrenim gördüğünüz kuruma bildirmeniz gerekiyor. Bu durum karşısında izlemeniz gereken adımlar şunlardır;

-Belgeye ulaşmak istediğiniz hizmete tekrar geri dönün

-Eksik veya hata bildir seçeneğine tıklayın. Bu durum yetkililer tarafından incelenecektir.

Geçmiş dönem öğrenci belgesi nasıl sorgulanır?

Önceden öğrenim gördüğünüz kurumların diploma bilgilerinize ulaşmanız mümkündür. E-Okul Yönetim Bilgi Sistemi üzerinden erişebilirsiniz. Orada da takip etmeniz gereken adımlar vardır;

-Öğrenci işlemleri menüsü ardından raporlama sekmesi tıklayarak öğrenim belgesi sorgulama sistemine girmeniz gerekir.

-Kimlik numarası ile birlikte öğrenim belgesini ulaşabilirsiniz.

Lise mezunu öğrenci diploması alabilir mi?

Bu durum diplomasını almayan öğrenciler için gerçekleşen adımlardır. Mezun olduktan sonra diplomanız hazır olduğu zaman öğrenci belgeniz ulaşmanız mümkün değildir. Öğrenci durumunuzu belgeleyen resmi bir belge olduğu içinTarafınıza sunulmaktadır. Lise mezuniyet belgesi’ne yine e-Devlet üzerinden erişebilirsiniz.

Üniversite öğrencileri belge nasıl temin edebilir?

Mezun olduğunuz okula gidip şahsen başvurarak alabilirsiniz. Ya da E-Devlet üzerinden Öğrenim Belgesi Sorgulama yazarak çıkan arama butonundan ilerleyerek işleme ulaşabilirsiniz. 

Ehliyet belgesi için erişim nasıl olur? 

Yine E-Devlet üzerinden hemen tüm kurumlara ulaşım sağlayabilirsiniz. 

-TC kimlik numaranız ve şifrenizle birlikte giriş yaparak,

-Arama butonuna istediğiniz kurum belgesini yazarak işleme devam edebilirsiniz. 

 

 

e devlet üzerinden diploma sorgulama e devlet üzerinden ortaokul diploma sorgulama e devlet üzerinden ilkokul diploma sorgulama e devlet üzerinden lise diploma sorgulama e devlet şifresi ile diploma sorgulama