E-devlette emeklilik uygulaması! Çalışma hayatım hizmeti nedir, ne işe yarar? Doğru hesaplıyor mu?

TAKİP ET

Çalışan kişiler çalışma hayatına dair tüm bilgilerini görebilmekte ve ne zaman emekli olabileceğini hesaplamak istemektedir. Bu nedenle e devlet üzerinden yeni uygulama düzenlemesi yapıldı. SGK tarafından hizmete sunulan yeni uygulama nasıl kullanılır sorusu sıkça sorulmaktadır. E devlet çalışma hayatım nedir? Emeklilik nasıl hesaplanır?

Reklam
Reklam

Tek sigortalılık kolunda hizmet varsa çalışma hayatım uygulaması oldukça basit ilerlemektedir. Birden fazla sigortaya bağlı olunması durumlar karıştırmaktadır. E-devlet üzerinden emeklilik nasıl hesaplanır sorusu sıkça sorulurken değerli okurlarımız için detaylara haberimizde yer verdik. Çalışma hayatım uygulaması nasıl kullanılır? Emeklilik nasıl hesaplanır? 

E-devlet çalışma hayatım uygulaması nedir? 

4a Tescili ( SSK) emeklilik bilgilerinizi,

4b Tescili ( Bağkur) emeklilik bilgilerinizi,

4c Tescili ( Emekli Sandığı) emeklilik bilgilerinizi öğrenebilirsiniz.

Uygulamaya buradan T.C. numaranız ve e-devlet şifrenizle giriş

Sigortalılık süresi: İlk defa uzun vade prim ödeme tarihinden itibaren geçen süredir.

Tescil başlangıç tarihi: İlk defa kısa ve ya uzun vade kapsamında prim ödenen tarihtir. Burada staj başlangıcına dikkat etmeniz gerekir. Bildiğiniz gibi staj/çıraklık girişleri emeklilikte sayılmamaktadır.

SGK çalışma hayatım uygulaması emekliliği doğru hesaplıyor mu? 

Kişinin staj başlangıcı yoksa, borçlanma ya da fiili hizmet süresi yoksa genellikle uygulama emekliliği doğru hesaplamaktadır. Fakat birden fazla sigorta kolunda hizmet ediliyorsa bunun yanı sıra borçlanma gibi durumlar ön planda olduğunda doğru hesaplama mümkün değildir. 

emeklilik nasıl hesaplanır çalışma hayatım hizmeti nedir çalışma hayatım hizmeti ne işe yarar çalışma hayatım doğru hesaplıyor mu