E-Okul Bilgilendirme Sistemi'ne giriş nasıl yapılır? MEB E Okul Veli Bilgilendirme Sistemi VBS giriş ekranı…

TAKİP ET

Okullarda sömestr tatiline az bir süre kala öğrencilerde karne telaşı başladı. 21 Ocak 2022 Cuma günü 1. dönem sona erecek. Okulların kapanması ile milyonlarca öğrenci karnelerini alacak. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından kullanıma açılan e-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi'nden öğrencilerin durumunu öğrenmek isteyen veliler sistemden kolayca öğrenebilirler. E-Okul VBS'ye nasıl giriş yapılır? sorusu ise veliler tarafından araştırılıyor. İşte yanıtı haberimizde…

Reklam
Reklam

E-Okul Bilgilendirme Sistemi (VBS) Milli Eğitim Bakanlığı tarafından öğrenci velileri, öğrenciler ve öğretmenler tarafından kullanılabilmesi için yapılmış bir sistemdir. Sistem üzerinden devamsızlık bilgileri, haftalık ders programları, sınav tarihleri, sınav sonuçları görüntülenebilmektedir. Okulların kapanmasına kısa bir süre kala E-Okul VBS giriş ekranı en çok arananlar arasında yerini alıyor. E-Okul VBS'ye nasıl giriş yapılır? sorusu ise veliler tarafından araştırılıyor. İşte yanıtı haberimizde…

E-OKUL VBS GİRİŞ EKRANI
E-Okul Bilgilendirme Sistemi (VBS)  giriş yapmak isteyen kişiler nereden sisteme ulaşabileceklerini merak ediyorlar. E-Okul Bilgilendirme Sistemi için öncelikle https://eokulyd.meb.gov.tr/ adresine gitmeniz gerekmektedir. Bu adreste sisteme giriş yapmak isteyen kişiler için iki seçenek vardır. Bu seçeneklerden biri öğretmenler için olan E-Okul Yönetimi Bilgi Sistemi Girişi sekmesidir. Diğer seçenek ise sisteme giriş yapmak isteyen öğrenciler ve veliler içindir. Ekran üzerinden Veli Bilgilendirme Sistemi Girişi sekmesinden sisteme giriş yapabilirler.


E-OKUL NE ZAMAN KAPANACAK?
E-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi’nin ne zaman açık olduğu da merak edilmektedir. Sistem bakım ve onarım zamanları haricinde kesintisiz olarak hizmet vermektedir. Dönem sonlarında yaşanan yoğunluk nedeniyle girişlerde aksaklıklar yaşanabilmektedir ve bu durum öğrenciler tarafından E-Okul VBS'nin kapatıldığı şeklinde yorumlanmaktadır. E-Okul karne döneminde öğrencilerin erişimine açık olmaya devam edecek. sisteme giriş yapmak isteyen kişiler yoğunluk olmadığı sürece her zaman sisteme rahatlıkla giriş yapabilirler.

E-OKUL SINAV SONUÇLARI NASIL GÖRÜNTÜLENİR?
E-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi’ne giriş yaptıktan sonra not bilgilerinizi menüsünde yer alan "Not Bilgisi" bölümüne tıklayarak sınav sonuçlarını öğrenebilirsiniz.

E Okul Veli Bilgilendirme Sistemi üzerinden sınav tarihler, haftalık ders programı, devamsızlık bilgilerini görmek isteyen kişiler kolayca erişim sağlayabilirler.

Sisteme giriş yapmak isteyen kişiler bu linkten MEB E Okul Veli Bilgilendirme Sistemi VBS giriş ekranına ulaşabilirler.
E-OKUL SINAV SONUÇLARI GİRİŞ İÇİN TIKLAYINIZ
 

e-okul veli bilgilendirme sistemi giriş e-okul sistem girişi e-okul veli bilgilendirme sistemine giriş nasıl yapılır