E-okul giriş ekranı 2022: e Okul karne notu ve devamsızlık durumu nasıl sorgulanır?

TAKİP ET

Okullarda 2021- 2022 eğitim öğretim döneminin ilk dönemi sona ererken öğrencilerde karne heyecanı başladı. 21 Ocak Cuma günü verilecek karneleri yüz yüze alacak olan öğrenciler okul yolunu tutarken alamayacak olan öğrenciler ise karnelerini E- Okul VBS sistemi üzerinden öğrenebilecek. Peki, E- Okul'da karne nasıl görüntülenir? E- Okul devamsızlık sorgulama nasıl yapılır? İşte merak edilen soruların yanıtları…

Reklam
Reklam

15 tatile sayılı günler kala E- Okul veli, öğrenci ve öğretmenlerin en sık ziyaret ettiği internet sitesi haline geldi. MEB E Okul VBS (Veli Bilgilendirme Sistemi) ekranı aracılığıyla not görüntüleme ve devamsız öğrenmek isteyen kişiler sistemden kolayca ulaşabilir. Peki, E- Okul’da karne nasıl görüntülenir? E- Okul devamsızlık sorgulama nasıl yapılır? İşte merak edilen soruların yanıtları…

E- Okul devamsızlık sorgulama nasıl yapılır?
Devamsızlık bilgilerini öğrenmek isteyen kişiler öncelikle e-okul.meb.gov.tr internet sitesine giriş yapmalıdır. Daha sonra öğrenci T.C kimlik numarası ve okul numarası bilgileri ile sistem tarafından istenir. Bu bilgileri girdikten sonra giriş butonuna basılarak 2021-2022 e Okul karne notu ve devamsızlık bilgileri erişime açılabilecek. 

2022 E-okul karne notu giriş ekranı 
Karne almaya az bir süre kala okula gidemeyecek olan öğrenciler ve veliler nasıl karne alabileceklerini araştırıyor. E-Okul sistemi öğretmen ve öğrenciler tarafından perşembe akşamı yoğun ilgi görmeye başladı. Yaklaşık 18 milyon öğrenci 21 Ocak Cuma günü karnelerini alacak. Ancak kar tatili ve hastalık sebebi ile okula gidemeyecek olan öğrenciler notlarını E- Okul üzerinden sorgulayabilecekler. 
E- Okul sistemine giriş yapan öğrenci ve öğretmenler yazılı tarihleri, not bilgisi, devamsızlık bilgisi, karne notu gibi bilgilere kolayca ulaşabilecek. Bunun için sistemde yer alan "e-Karne" alanında Pop-Up iznini verdikten sonra açılacak ekran ile karne notu sorgulanabilecek.

E OKUL İLE KARNE NOTU NASIL ÖĞRENİLİR?
İlkokul, ortaokul, lise kademelerindeki tüm öğrenciler karnelerine "e-okul.meb.gov.tr" internet sitesi üzerinden kolayca ulaşabilecek. Öğrenciler, "takdir ve teşekkür" belgelerini de sistem üzerinden görüntüleyebilecekler.  
E- Okul'a giriş yaptıktan sonra, ekranın sol alt köşesinde yer alan "e-Karne" alanına tıklamanız gerekmektedir.  Daha sonra sizden Pop-Up iznini istenecektir buna izin verdikten sonra açılacak olan e-Karne ekranında aldığınız belgeleri ve notlarınızı kolayca görebilirsiniz.

E-OKUL KARNE GÖRÜNTÜLEME İÇİN TIKLAYINIZ
 

e okul e okul VBS e okul veli bilgilendirme e okul karne sorgulama e okul devamsızlık sorgulama