e-okul VBS giriş sınav sonuçları ve devamsızlık bilgisi nasıl sorgulanır?

TAKİP ET

Türkiye'de okuyan milyonlarca öğrenci ve onların velileri zaman zaman e-Okul VBS üzerinden sınav sonuçlarını ve devamsızlık bilgilerini öğrenmek isteyebiliyor. Peki e-Okul VBS giriş sınav sonuçları ve devamsızlık bilgisi nasıl sorgulanır? İşte cevabı...

Reklam
Reklam

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yıllar öncesinde hizmete açılan e-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi (VBS) sayesinde milyonlarca öğrenci ve onların velileri pek çok işlemi online ortamda kolaylıkla gerçekleştirebiliyor. 2021-2022 eğitim ve öğretim yılının 1. ara tatilinin başlamasına kısa bir süre kala pek çok kişi e-Okul VBS sistemi üzerinden devamsızlık bilgisi ve sınav sonuçlarının nasıl kontrol edildiğini öğrenmek için arama motorlarını meşgul ediyor.  Peki e-Okul VBS giriş sınav sonuçları ve devamsızlık bilgisi nasıl sorgulanır?
e-Okul VBS Giriş Sınav Sonuçları ve Devamsızlık Bilgisi Nasıl Sorgulanır?

Milli Eğitim Bakanlığı’nın hizmete sokmuş olduğu e-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi’ne giriş yapmak için öncelikle https://eokulyd.meb.gov.tr/ sitesine giriş yapılması gerekiyor. Ardından ekranda gözüken Veli Bilgilendirme Sistemi kutucuğuna tıklanarak açılan ekrandaki T.C kimlik numarası, resimdeki rakamlar, öğrenci okul numarası gibi bilgilerin doğru bir şekilde doldurulması gerekiyor. Bu işlemlerin ardından ikinci aşamaya geçiliyor.
İkinci aşamada e-Okul kişiden öğrenciye ait kişisel bilgilerin yazılmasını istiyor. Bu bilgiler arasında öğrencinin nüfusa kayıtlı il veya ilçe, öğrenci doğum tarihi, öğrencinin okuldaki şubesi gibi bilgiler bulunuyor. Bu bilgileri dolduran kişiler e-Okul’da pek çok işlemi kolaylıkla gerçekleştirebiliyor.
e-Okul VBS sisteminde öğrenci ve velilerin hemen hemen her bilgiye ulaşması mümkün. İşte e-Okul VBS sisteminde ulaşılabilecek olan bilgiler:
- Devamsızlık
- Not Bilgisi
- Öğrencinin Yazılı ve Sözlü Sınav Sonuçları
- Performans Ödevi Sonuçları
- Haftalık Ders Programı
- Sınav Tarihleri
- Aldığı Belgeler
- Okuduğu Kitaplar
- Yıl Sonu Notları
- Davranış Notları
- Diploma notu
- Nakil Durumu
- Pansiyon Zaman Çizelgesi
- Pansiyon yemek Menüsü
- Pansiyon Devamsızlık Bilgisi
- Pansiyon İzin Bilgileri
 

e-okul vbs e-okul vbs giriş milli eğitim bakanlığı