E-Okul ve MEB üzerinden diploma kayıt örneği nasıl alınır? Diploma kayıt örneği alma işlemi

TAKİP ET

Temel eğitim düzeyi bir okuldan mezun olan ve mezuniyet diplomasını kaybeden öğrenciler için diploma kayıt örneği verilmektedir. Diplomasını kaybedenler E-Okul ve MEB üzerinden diploma kayıt örneği nasıl alınır sorusunun yanıtını arıyor. Diploma kayıt örneği alma işlemi belli oldu.

Reklam
Reklam

Diploma kayıt belgesi sayesinde kaybettiğiniz diplomanızı telafi edebilirsiniz. Temel eğitim düzeyi bir okuldan mezun olan ve mezuniyet diplomasını kaybeden öğrenciler için diploma kayıt öneği verilmektedir. Diplomasını kaybedenler E-Okul ve MEB üzerinden diploma kayıt öneği nasıl alınır sorusunun yanıtını arıyor. Diploma kayıt öneği alma işlemi belli oldu.

Öncelikle diploma kayıt belgesini alabilmek için dilekçe yazmanız gerekmektedir. Yazdığınız dilekçeyi de Doküman Yönetim Sistemine kaydetmeniz gerekecektir. Dilekçede ilgili kişinin kimlik numarasıyla birlikte adı ve soyadının da bulunması gerekmektedir.

İlköğretim kısmındaki kurumlar olan ortaokul ve ilkokul seviyelerinden mezun olan kişiler, diplomalarını kaybetmişlerse MEB üzerinden diploma kayıt öneği alabilirler. Bu belgeyi belirli şartlar doğrultusunda alabilirsiniz.

Diploma Öneği Alma İşlemi

Lise, ortaokul ve ilkokul seviyelerinden mezun olan ve diploma alan kişilerin sonrasında bu diplomayı kaybetmeleri halinde diploma kayıt öneği alabilirler. Bundan dolayı birçok vatandaşımız diploma kayıt öneği nasıl alınır sorusunu araştırmaktadır. İlgili mevzuata göre 2012 yılından önce ortaöğretim ya da ilköğretim kısımlarından mezun olmuş, ancak diploma alamamış ya da başka sebeplerden dolayı diplomasını kaybetmiş kişilere, ikamet ettikleri ilde ya da ilçede bulunan okullarda ya da il veya ilçe müdürlüklerine giderek diploma öneği alabilirler. Dilekçeyle başvurudan sonra belgeyi veren kişi aynı zamanda belgeyi tasdikler.

Milli Eğitim Bakanlığı İlköğretim Kurumları Yönetmeliği’nde bulunan, savaş, yangın, deprem ve sel gibi doğal afetlerden dolayı diplomasını kaybeden kişilerden öğrenim durumlarını kanıtlamaları istenmektedir. Kaydı olmayanlara ek 15 adlı bir belge verilecektir. 2012 yılından önce mezun olup e-okul sisteminde kaydı bulunanların böyle bir yol izlemesine gerek yoktur. Çünkü e-okul sistemi üzerinden diploma kayıt öneği ve öğrenim belgesi gibi evraklara kolay bir şekilde ulaşabilirsiniz.

Ortaöğretim Diploma Kayıt Öneği

Milli Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliği’nde bulunan 73. Maddeye göre diploma öneği almak isteyenlerin dilekçe vesilesiyle yazılı olarak başvuru yapmaları durumunda, lise diplomasının yanında ustalık diploması, kalfalık diploması, usta öğreticilik diplomaları, işyeri açma diploması gibi diplomalar 1 defa olmak şartıyla verilmektedir. Bu belgeleri kaybederseniz ikinci kez başvurmanız halinde kesinlikle alamazsınız. Bunun üzerine en son Milli Eğitim Bakanlığı’na giderek yazılı talepte bulunabilirsiniz. Bu açıdan kendi ilk diplomanızı kaybetmemenizde fayda vardır. Eğer kaybederseniz uzun uzadıya işlerle uğraşmak zorunda kalacaksınız. Bunun yanında ikinci başvuruda bu belgeyi zaten alamıyorsunuz. Bu açıdan diplomanıza gözünüz gibi sahip çıkmanız gerekmektedir. Çünkü diplomalar hayatın hemen hemen her döneminde kurumlarca istenilen bir belgedir. Kaybetmeniz kötü olacaktır.

diploma kayıt örneği diploma e-okul