e-Okul Veli Bilgilendirme Sistem giriş ile 1. dönem sınav sonuçları sorgulama

TAKİP ET

Ara tatil dönemine çok az bir zaman kala ilkokul öğrencileri, ortaokul öğrencileri ile lise öğrencileri 1. Dönem sınav sonuçlarını '' e – Okul Veli Bilgilendirme Sistemi '' üzerinden giriş yaparak sonuç sorgulama ekranına ulaşmak istiyorlar. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından hem öğrenciler için hem de veliler için bir kolaylık sağlaması amacı ile geliştirilen bu sistem ile birlikte öğrencilerin ne kadar süre devamsızlık yaptıkları bilgisi, ders ve sınav notlarının kaç olduğu, ders programları hakkında ve daha pek çok konuda da bilgi vermektedir. Ara tatil dönemi yaklaşınca da '' e – Okul Veli Bilgilendirme Sistemi öğrenci girişi ile 1. Dönem sınav sonucu sorgulama işlemi nasıl yapılıyor? '' şeklinde ki soruların cevapları merak edilerek araştırılmaya başlandı ve biz de bu konuda ki soruların yanıtlarını sizin için araştırdık ve haberimizin içeriğinde detayları ile birlikte anlattık.. işte detaylar..

Reklam
Reklam

e – Okul Veli Bilgilendirme Sistemi ile öğrenci giriş ekran ve öğretmen giriş ekranı sayesinde hem ilkokul öğrencilerinin, hem ortaokul öğrencilerinin hem de lise öğrencilerinin eğitim hayatlarına ilişkin bütün bilgi ve işlemler çok kolay bir şekilde yapılmaktadır. Ayrıca ara tatil döneminin yaklaşması ile birlikte son zamanlarda kişiler ‘’ e – Okul Veli Bilgilendirme Sistemi öğrenci girişi ile 1. Dönem sınav sonucu sorgulama işlemi nasıl yapılır? ‘’ sorularının yanıtlarını merak ederek araştırmaya başladı. Ara tatil dönemi öncesinde 2021 – 2022 eğitim ve öğretim yılının ilk sınav sonuçları da açıklanmaya başladı. e – Okul Veli Bilgilendirme Sistemi sınav sonuçları sorgulama ekranı ve detayları…
e – Okul Veli Bilgilendirme Sistemine giriş yapabilmek için öncelikle ‘’ e – okul.meb.gov.tr ‘’ internet adresine giriş yapmalı ve sona da karşınıza çıkan ekranda sizden istenilen bilgilerin hepsini doğru ve eksiksiz bir şekilde girmelisiniz. İstenilen bilgileri doğru bir şekilde girdiğiniz zaman sistem tarafından size ikinci bir bölüm açılacaktır. Bu bölümde de ilgili öğrenciye ait olan kimlik bilgileri ya da eğitim bilgilerini girmeniz istenmektedir. Mesela öğrencinin nüfusa kayıtlı olduğu il ya da okuduğu sınıf gibi bilgiler yer alıyor. En son olarak da karşınıza çıkacak olan öğrencinin fotoğrafın doğru olarak seçmeniz durumunda sistem sizin kullanımınıza açılmaktadır.
Bütün bu adımları doğru bir şekilde tamamladığınız zaman, sisteme giriş yapabilirsiniz ve ilgili öğrenciye ait olan bütün not bilgilerini, sınav tarihlerini ve öğrencinin ne kadar devamsızlık yaptığını öğrenebilirsiniz. Aynı zamanda ilgili öğrencinin okumuş olduğu kitapları, yazılı sınav ortalamalarını ve daha pek çok bilgiye de ulaşabilirsiniz. ‘’ https://www.sabah.com.tr/e-okul-veli-bilgilendirme-sistemi-giris ‘’ internet adresine tıklayarak e – Okul Veli Bilgilendirme Sistemine giriş yapabilirsiniz.

e – Okul Veli Bilgilendirme Sisteminde ne var?
Milli Eğitim Bakanlığı tarafından geliştirilen e – Okul VBS sisteminin içinde; öğrencinin hangi kitapları okuduğu, yazılı sınav ortalamalarının kaç olduğu, öğrenci kaydı, öğrencinin nakil işlemleri, öğrenciye ait olan not girişleri, öğrencinin yapmış olduğu devamsızlık bilgisi, öğrencinin sınav bilgileri, merkezi sınavlara ait başvuru işlemleri ile tercih işlemleri, öğrencinin haftalık ders programı, öğrencinin almış olduğu belgeleri, e – karne, öğrencinin şube yazılı sınav ortalamaları yer almaktadır. ‘’ https://www.sabah.com.tr/e-okul-veli-bilgilendirme-sistemi-giris ‘’ bağlantısına tıklayarak e – Okul Veli Bilgilendirme Sistemine giriş yapabilirsiniz.
 

vbs meb e -okul vbs e - okul sınav sonucu sorgulama