E-Tebligat başvurusu nasıl yapılır? E-Tebligat başvuru formu

TAKİP ET

Gerçek ve tüzel kişilikler ve şirketler için önemli olan E-Tebligat son dönemlerde en çok araştırılan konuların başında geliyor. Vatandaşlarımızın en çok merak ettiği konulardan biri olan E-Tebligat başvuru formunu sitemizden indirebilirsiniz. E-Tebligat başvuru formu araştırılıyor.

Reklam
Reklam

E-Tebligat başvuru formu gerçek kişilikler, tüzel kişilikler ve şirketler için oldukça önemlidir. Gerçek ve tüzel kişilikler ve şirketler için önemli olan E-Tebligat son dönemlerde en çok araştırılan konuların başında geliyor. Vatandaşlarımızın en çok merak ettiği konulardan biri olan E-Tebligat başvuru formunu sitemizden indirebilirsiniz. E-Tebligat başvuru formu araştırılıyor.

Bireysel E-Tebligat Başvurusu

Bireysel olarak E-Tebligat başvurusu yapmak istiyorsanız, intenet üzerinden ve PTT şubeleri üzerinden yapabilirsiniz. Bireysel başvurularda ön başvuru aşaması bulunmaktadır. Bunu yapmak için E-Tebligat’ın resmi web adresine giriş yapmanız gerekiyor. Bu ekranda alacağınız belgeler ile PTT’ye giderek başvurunuzu gerçekleştirebilirsiniz. Online başvuruda ise PTT’ye gitmeniz gerek kalmıyor. Gerçek olmayan tüzel kişiliklerin online ortamdan başvuru zorunluluğu yoktur. Tüzel kişilikler direkt olarak PTT şubelerine giderek başvuru yapabilirler.

Kamu ve Tüzel Kurumların E-Tebligat Başvurusu

Kurumlarda başvuru zorunluluğu ortaya çıkarsa en az 1 ay içerisinde PTT üzerinden başvuru yapmaları gerekmektedir. Başvuruda sizlerden bazı evraklar istenir. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının başvuru yapmaları durumunda kimlik bilgileri istenmektedir. Yabancı uyruklu kişilerin başvurusu durumunda onların kimlik bilgileri istenir. Devlet Teşkilatı Merkezi Kayıt Sistemi’ne (DETSİS) kaydı olmayanların ya da olanların sistem bilgileri ya da bulundukları kuruma özel numara isteniyor. MERSİS’e kayıtlı olan tüzel kişiliklerin MERSİS numarası, olmayanların da kendi bulundukları sistem ile alakalı bilgiler istenir.

E-Tebligat E-Tebligat başvuru formu