Ece Erken, eşinin ölümünden ambulansı sorumlu tutmuştu! İddialar yalanlandı..

TAKİP ET

Ünlü sunucu Ece Erken, eşi avukat Şafak Mahmutyazıcıoğlu'nun silahlı saldırıya uğrayarak öldürüldüğü olayda ambulansın geç geldiğini öne sürmüştü. İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü, Erken'in bu iddialarına karşılık olarak bir açıklama yaptı ve ambulansın o gece 7 dakika 43 saniyede olay yerine intikal ettiğini bildirdi.

Reklam
Reklam

Eski Beşiktaş Spor Kulubü yöneticisi ve sunucu Ece Erken'in eşi avukat Şafak Mahmutyazıcıoğlu, Uğradığı silahlı saldırı sonrası hayatını kaybetti. Eşinin öldürüldüğü gece ambulansın geç geldiğini öne süren Ece Erken, ambulansın olaydan 40 dakika sonra geldiğini ve eşinin de bu yüzden kaybından öldüğünü söylemişti.



Ece Erken, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda restoran ile hastane arasındaki mesafenin 5 dakika olduğunu fakat o gece trafik olmamasına rağmen ambulansın 40 dakikada geldiğini belirterek, eşinin bu yüzden kan kaybından öldüğünü ve bunun sebebini öğrenmek istediğini söyledi.



İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ AMBUKLANSIN GELİŞ SAATİNİ BİLDİRDİ

Ece Erken'in paylaşımının hemen ardından İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü, söz konusu iddialara ilişkin yazılı bir açıklama yaptı. Açıklamada, Şafak Mahmutyazıcıoğlu'nun saldırıya uğrayarak hayatını kaybetmesinin ardından sosyal medyada gerçeği yansıtmayan bir takım ifadelerin kullanıldığına dikkat çekti ve 112 Komuta Kontrol merkezinden alınan verilere göre saat 00.39'da 'İki kişi vuruldu' ihbarının hemen ardından saat 00.41'de belirtilen adrese iki ayrı ambulansın yönlendirildiği belirtildi.



Ateşli silah ile yaralanmış kişilerden ağır olan yaralı şahısa olay yerine saat 00.47'de ilk ambulansın ulaştığı ve sağlık ekipleri tarafından da olay yerinde acil müdahalesi yapıldıktan sonra saat 00.56'da olay yerinden ayrılarak saat 01.00'da hastaneye ulaştırıldığının aktarıldığı açıklamada, Mahmutyazıcıoğlu'na 01.42'ye kadar müdahale edildiği ve sonrasında ölüm kararı alındığı ifade edildi. İl Sağlık Müdürlüğü, ilk çağrının gelmesinin hemen ardından yola çıkan ekiplerin 7 dakika 43 saniyede olay yerinde ulaştığı bilgisini de açıklamaya ekledi ve söz konusu iddiaları yalanladı.
 

ece erken Şafak Mahmutyazıcıoğlu il sağlık müdürlüğü ambulans açıklaması