Edirnekapı Sosyal Hizmetler yardımı nedir, nasıl alınır?

TAKİP ET

Edirnekapı sosyal hizmetler yardımı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından ihtiyaç sahibi kişiler için oluşturduğu sosyal ve ekonomik destek hizmetidir. Birçok vatandaş Edirnekapı sosyal hizmetler yardımının nasıl alınacağını araştırmaya başladı. Edirnekapı sosyal hizmetler yardımının nasıl alınacağına yazımızdan ulaşabilirsiniz.

Reklam
Reklam

Edinekapı sosyal hizmetleri yardımı, İstanbul’da ikamet eden ve yardıma muhtaç olan tüm kişiler için sunulan bir hizmettir. Oluşturulan farklı yardım modellerinden faydalanmak isteyen kişi veya aileler, başvuru ile beyanlarını dile getirmektedir. Kurum ve iletişim numaraları üzerinden alınan yardım başvuruları, gerekli incelemeler yapılarak değerlendirilmektedir. Detaylı inceleme sonucu desteğe ihtiyaç duyan kişiler belirlenmekte ve ihtiyacı olan yardım paket desteğini almaktadır.

Edinekapı sosyal hizmetleri yardım çeşitleri nelerdir?

Edinekapı sosyal hizmetleri yardımı, hem sosyal hem de ekonomik anlamda yardıma ihtiyaç duyan kişilerin ihtiyaçlarını karşılayacak niteliklerdedir. Yardım başvurusu yapan kişiler incelemeler sonucu talepte bulunduğu yardım çeşidinden faydalanmaktadır. İstanbul Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde sunulan Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü tarafından yürütülen sosyal hizmet yardım çeşitleri şunlardır:

-Giyecek ve eşya yardımı

-Sosyal yardımlar

-Kültürel etkinlik desteği

-Sağlık desteği

Yine Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde bir diğer kurum olan Sosyal Hizmetler Müdürlüğü tarafından yürütülen ve genel olarak ekonomik destek paketlerinden oluşan sosyal hizmet yardım çeşitleri ise:

Sosyal Yardım İstanbul Kart Yardımı: Edinekapı Sosyal Hizmetler Müdürlüğü’ne başvuru yapan ve onaylanan kişilere veya ailelere, anlaşmalı zincir marketlerde kullanabilecekleri bir yardım çeki verilmektedir. Başvuru sırasında yapılan incelemeye göre oluşturulan yardım miktarı, gıda desteği sağlamak amacı ile gerçekleştirilmektedir.

Edinekapı sosyal hizmetler para yardımı

Nakdi Yardım: Ekonomik zorluk çeken ve destek almaya ihtiyaç duyan kişiler veya aileler için sunulan nakdi yardım desteğidir. Destek almaya uygun ailelere belli bir miktar belirlenerek maddi yardım sağlanmaktadır. Edinekapı Sosyal Hizmetleri  para yardımı ne kadar sorusuna cevap vermek gerekirse her yıl yapılan yardım belediye tarafından kişinin gelir durumuna göre belirlenmektedir.

Göç Yardımı: İstanbul’a göç eden fakat farklı zorluklarla karşılaşan yardıma ihtiyacı olan göçmenleri, memleketlerine geri dönmeleri konusunda yardım ve destek sağlayan yardım paketidir.

Edinekapı sosyal hizmetleri kırtasiye yardımı

Eğitim Yardımı: İstanbul’da yaşayan ilk ve ortaokul, lise, rehabilitasyon merkezleri gibi eğitim kurumlarında eğitim gören öğrencilere sağlanan bir yardımdır. Yardım kapsamında belirli şartlar bakılarak yılda bir kere maddi destek sağlanır. Bunun yanında ayrıca kırtasiye yardımı olarak da farklı bir yardım seçeneği vardır.

Edinekapı sosyal hizmetleri yardımı başvurusu nasıl yapılır?

“Birlikte başaracağız!” sloganı ile yola çıkan İstanbul Büyükşehir Belediyesi, sunduğu farklı çeşitlerdeki yardımları ihtiyaç sahibi kişilere ulaştırmaktadır. Özellikle ülkemizde salgın sonrası ekonomik koşulların kötü etkilendiği bu süreçte, yardım kampanyaları daha da arttırılmıştır. İhtiyaç sahibi kişilerin, destek almak istedikleri yardım paketi belediyeye başvuru ile bildirilmektedir. Bu yardımların dağıtıldığı bir merkez olan Edinekapı, sosyal hizmet yardımını sizlerle buluşturan bir kurumdur.

Edinekapı sosyal hizmet yardımı başvurusu, üç farklı şekilde yapılmaktadır. İlk olarak ihtiyaç sahibi kişilerin bizzat kendileri, Edinekapı sosyal hizmet merkezine giderek başvuru yapılmaktadır. Bunun yanında iletişim numaraları ve intenet üzerinden de sosyal hizmet yardım başvuru talepleri alınmaktadır. Oluşturulan 444 00 93 numaralı yardım hattını arayarak, gerekli bilgilerle birlikte başvuru işlemleri yapılmaktadır. Farklı yöntemlerle gerçekleştirilen sosyal hizmet yardımı başvurusu, gerekli incelemeler sonucu onaylanmaktadır.  Başvuru yapılan yardım çeşidine göre belediye ekipleri gerekli durumda ev ziyareti, inceleme gibi işlemleri gerçekleştirmektedir. Bunun sonucu gerekli şartları sağlayan kişi veya ailelerin başvuruları onaylanarak, yardım almaları sağlanmaktadır.

Edinekapı sosyal hizmetleri yardımı başvuru takibi nasıl yapılır?

Edinekapı sosyal hizmet yardım imkanından faydalanmak isteyen ve gerekli başvuruyu tamamlayan kişiler, karar açıklanana kadar bir süre beklemektedir.  Gerekli incelemeler ve tespitler yapıldıktan sonra başvuru onay veya ret durumu bildirilmektedir. Bu süre boyunca yaptığınız başvurular intenet üzerinden takip edilebilmektedir. İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından oluşturulan başvuru sonucu izleme adresi üzerinden başvuru durumu hakkında bilgi edinilmektedir. https://sosinc.ibb.gov.tr/Basvuru/BasvuruSonucuIzleme  adresine gerekli bilgilerle giriş yapıldıktan sonra sorgulama işlemi gerçekleşmektedir.

Ayrıca ihtiyaç durumunda bilgi ve destek amaçlı oluşturulan ALO 144 hattı ülkemizde verilen tüm sosyal yardımlar hakkında sizleri bilgilendirmektedir.

Edinekapı sosyal hizmet kurumunun telefon numarası nedir?

İBB öncülüğüne Edinekapı Sosyal Hizmet Kurumu’nda gerçekleştirilen yardımlar, ihtiyaç sahipleri için toplumsal bir destek hareketidir. Bu anlamda gerçekleştirilen yardım kampanyaları sağlıklı yürütülmesi adına gerekli incelemeler ile sunulmaktadır. Özellikle bazı yardım kampanyalarına oluşan büyük taleplerden dolayı bir süre yeni başvuru kabul edilmemektediAr.

Mevcut başvuru inceleme süresi ardından tekrar kampanyalar başlatılmaktadır. Bu anlamda en doğru bilgilere ulaşmak, ihtiyacınız olan destek hakkında bilgi almak ve başvuruda bulunmak için 444 00 93 nolu hattı arayabilirsiniz. Buna ek olarak kuruma ilgili vatandaşlar kuruma gelerek de bilgi sahibi olabilirler. Kurum adres ve telefon bilgilerimiz şu şekildedir:

-Topçular Mah. Beylerbeyi Cad. Bostanaralığı Sk. (İETT Garaj Yanı) Eyüp – İstanbul Tel: 0212 449 74 00

edirnekapı sosyal hizmetler müdürlüğü edirnekapı sosyal hizmetler nerede edirnekapı sosyal hizmetler telefon numarası edirnekapı sosyal hizmetler müdürlüğü yol tarifi edirnekapı sosyal hizmetler müdürlüğü adres