Edward Norton'un inanılmaz yapımı Motherless Brooklyn film konusu, oyuncu kadrosu ve fragmanı

TAKİP ET

Edward Norton'un yönettiği 1999 tarihli Öksüz Brooklyn romanından beyaz perdeye uyarlayan aynı isme sahip olan film gizem ve suç kategorisinde karşımıza çıkıyor. 2 saat 24 dakika süren film inanılmaz oyuncu kadrosuyla izleyicilerini bekliyor. Öksüz Brooklyn film konusu, yönetmeni, oyuncuları, karakterleri, yayınlanma tarihi, IMDb puanı, fragman, hakkında merak edilen bilgileri sizler için bir araya getirdik. İşte film hakkında merak edilen detaylar…

Reklam
Reklam

Edward Norton Kimdir?
21 aradan sonra karşımıza çıkan Edward Norton’un yönetmenliğini yaptığı Öksüz Brooklyn filmi usta yönetmenin yaptığı Aramızdaki Sarışın, İlk Korku ve Dövüş Kulübü gibi muhteşem yapımların ardından listedeki yerini aldı. Aramızdaki Şeytan filmi ile yönetmen koltuğunda yer almasıyla epeyce bir eleştirilirken bu eleştirileri dikkate alan usta yönetmen sahne önünde boy göstermeye başladı. 20 yıl boyunca çeşitli filmlerde oynayan Edward Norton, The Italian Job, Stone, Red Dragon, The Score  gibi çok konuşulan filmlerde yer alarak adından sıkça söz ettirdi.
Hem yakışıklılığıyla hem de yetenekleriyle ismini duymaya alışık olduğumuz Edward Norton, tekrar yönetmen kimliğine büründü. Başarılı isim, 1999 tarihli Öksüz Brooklyn isimli romanı beyaz perdeye uyarladı.  Başrollerinde Bruce Willis, Gugu Mbatha-Raw, Willem Dafoe ve Ethan Suplee’nin yanı sıra kendisi hem oyuncu kadrosunda yer alırken hem de yönetmenliğini yaptı.
Öksüz Brooklyn Film Konusu
Tarihler 1950’li yılları gösterirken Brooklyn’de savaş sonrası kimliğini simgeleyen şehir görüntüleri izleyenleri karşılıyor. Her açıdan göz dolduran Brooklyn, estetik arabalarıyla, göze hoş gelen dış mekanlarıyla, yaratıcı moda dokunuşlarıyla da gözlerden kaçmıyor. Bunların yanı sıra en dikkat çeken şey Edward Norton’un Lionel karakteriyle ekranlarla buluşuyor olmasıdır. Tourette sendromu ile uğraşan başarılı bir dedektif canlandıran Edward Norton, karakteri sadece oynamayıp adeta içinde yaşadığı gözlerden kaçmıyor. Tourette sendromunun ve Obsesif Kompulsif Bozukluk (OKB) hastalığının beraberinde getirdiği fiziksel ve mental problemleri yakın konu alan usta yönetmen, patronu olan baş dedektif Frank ile maceradan maceraya atlıyor.
Sürekli gizli olaylar üzerinde çalışan adeta fare kovalamaca oyunu oynayan ikili, bu seferki görevin bir daha zorlu ve karanlık suları işaret ettiğini anlar.  Frank’ın hayatını kaybetmesiyle Tourette sendromun ve Obsesif Kompulsif Bozukluk hastalığı hastalığı olan Lİonel, psikolojik ve ruhsal açıdan çöküş yaşayar.  Frank’in ölümünün ardından hayatında bir dönüm noktası yaşayan Lionel, patronu, işvereni, yoldaşı, dostu olan Frank’in başına neler geldiğini nasıl ve neden öldürüldüğünü peşine düşer. Bu işin peşine düşen Lionel, kendisinibir anda Brooklyn’in çürümüş sokaklarında bulur.
Öksüz Brooklyn filmi izleyenler için havalı gözükürken, yayınlanan film posterleri, fragmanlar ve oyuncu kadrosuyla da başlı başına hayranlık uyandırırken, film içerisine yerleştirilen muhteşem görüntülerle de beklentileri doruk noktalarına çıkarıyor. Kafa karışıklığı yaşatan bir film olsa da yapboz parçaları yerine oturmaya başladıkça daha anlamlı ve ilgi çekici bir hal alıyor. İzlenme listesinde 10 üzerinden 7 olan bu filmin IMDb puanı ise 6,8dir.
Motherless Brooklyn Film Oyuncu Kadrosu ve Diğer Karakterler
Edward Norton – Lionel Essrog
Bruce Willis – Frank Minna
Ethan Suplee – Gilbert Coney
Gugu Mbatha-Raw – Laura Rose
Alec Baldwin – Moses Randolph
Willem Dafoe – Paul Randolph
Cherry Jones – Gabby Horowitz
Bobby Cannavale – Tony Vermonte
 

öksüz brooklyn konusu motherless brooklyn film konusu öksüz brooklyn fragman öksüz brooklyn öksüz brooklyn oyuncu kadrosu