EFT iptal etme nasıl yapılır? 2022 EFT iptal etme

TAKİP ET

Teknolojinin sağladığı kolaylıklardan birisi olan EFT'nin nasıl iptal edildiğini öğrenmek isteyen insanlar internet üzerinden 2022 EFT iptal etme terimlerini sıklıkla yazıyor. Peki EFT iptal etme nasıl yapılır? İşte konu hakkında bilinmesi gerekenler...

Reklam
Reklam

Teknolojinin gelişmesiyle beraber para gönderme veya alma işlemleri de kolaylıkla yapılır hale geldi. EFT olarak da bilinen para transfer işlemleri bazen istenmeyen şekilde yapılabiliyor. Bu nedenle de insanlar EFT iptal etme işlemlerinin nasıl yapıldığı merak ediyor. EFT işlemlerini iptal etmek isteyen insanlar bunun nasıl yapıldığını öğrenmek için arama motorlarını yoğun bir şekilde meşgul ediyor. Peki EFT iptal etme nasıl yapılır? 
EFT İptal Etme Nasıl Yapılır?
EFT işlemlerini iptal ettirmek isteyenlerin belirli bazı şartları karşılaması gerekiyor. EFT işlemleri ancak söz konusu şartlar gerçekleşirse mümkün olacaktır. İşte o şartlar:
- Gönderilen paranın alıcıya ulaşmamış olması
- EFT talimatının zamanının gelmemiş olması
- Alıcının IBAN veya ad soyad bilgilerinin yanlış şekilde girilmiş olması gerekmektedir.
Yukarıdaki şartları karşılayan kişilerin EFT işlemlerinin iptal olması mümkün olacaktır. Fakat EFT işlemini yapan kişinin bu işlemi onaylandıysa ve paranın karşı tarafa aktarıldığına dair kişiye bir bilgi gelirse EFT iptal etme işlemi yapılamayacaktır. 
Hafta sonu EFT işlemi yapan bir kişinin EFT işleminin yapılması mümkün değildir. Örneğin Cumartesi gününde EFT işlemi gerçekleştiren bir kişinin parası alıcıya ancak Pazartesi günü mesai saatleri içerisinde ulaşacaktır. Bu nedenle hafta sonunda EFT iptal etme işlemi yapılması daha mümkün ve kolaydır. Fakat son yıllarda başlatılan FAST sistemiyle hafta sonunda da EFT işlemi yapılması mümkün olduğundan insanların buna dikkat etmesi gerekmektedir. 
EFT iptal etme süresi genellik 5-20 dk arasındadır. Bu sürenin üzerine çıkılması durumda kişinin bankayla iletişime geçmesi faydalı olabilir. 
2022 EFT İptal Etme 
EFT iptal etme işlemlerini gerçekleştirmek isteyenler müşterisi olduğu banka üzerinden bu işlemlerini nasıl yapacaklarını öğrenmeye çalışıyorlar. İşte bankalar üzerinden EFT iptal etme için yapılması gerekenler:
Halkbank
Halkbank’ın mobil veya internet bankacılığı sistemleri üzerinden veya 0850 222 0400 numarası aranarak EFT iptal etme işlemi yapılabilir. 
Vakıfbank
Vakıfbank’ın mobil veya internet bankacılığı sistemleri üzerinden veya 0850 222 0724 numarası aranarak EFT iptal etme işlemi yapılabilir. 

EFT para transferi EFT iptal etme 2022 banka