EFT Sorgu Numarası nedir? EFT sorgulama numarasını nasıl bulabilirim? EFT ne zaman hesaba geçer?

TAKİP ET

EFT sorgulama işlemi, çok basit bir işlem ile sonuçlanmaktadır. Karşı tarafa para gönderdiğinizde EFT işlemi sonrası gönderen kişiye EFT sorgu no gönderilmektedir. Bu no dekont ve gönderim sonrası atm ekranında veya internet bankacılığında da karşınıza çıkmaktadır. EFT işleminizin ulaşmaması söz konusu ise bu numarayı mutlaka kayıt etmeniz gerekmektedir. Peki, EFT Sorgu Numarası nedir? EFT sorgulama numarasını nasıl bulabilirim? EFT ne zaman hesaba geçer? İşte yanıtı…

Reklam
Reklam

Günümüzde pek çok işlem kolaylıkla halledilebilmektedir. Bir kişiye para göndermek durumunda kaldığımızda EFT işlemi ile hemen halledebilmekteyiz. Fakat bu işlemler sırasında zaman zaman sorun yaşanabilmektedir. Karşı tarafa para gönderdiğinizde EFT işlemi sonrası gönderen kişiye EFT sorgu no gönderilmektedir. Bu no dekont ve gönderim sonrası atm ekranında veya internet bankacılığında da karşınıza çıkmaktadır. EFT işleminizin ulaşmaması söz konusu ise bu numarayı mutlaka kayıt etmeniz gerekmektedir. EFT sorgu numarasının ne olduğunu merak eden kişiler araştırma yapmaya başladı. Peki, EFT Sorgu Numarası nedir? EFT sorgulama numarasını nasıl bulabilirim? EFT ne zaman hesaba geçer? İşte merak edilen tüm soruların yanıtı haberimizde…

 

EFT sorgulaması nedir?

EFT sorgulama işlemi, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankasına göre; ”Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın işleticisi ve sahibi olduğu EFT sistemi, TL ile yapılan ödeme işleminin elektronik ortamla gerçek zamanlı brüt mutabakatını sağlayan sistem” olarak tanımlanır. Daha kısa bir şekilde, farklı bankalar arasında gönderilen para değişimi işlemine EFT denilmektedir. Eğer kullandığınız bankadan farklı bir bankaya para transferi gerçekleştirmek isterseniz bu işlem, EFT işlemi olacaktır. 

EFT işlemini kullanmayı tercih ettiğiniz bankaya giderek ya da kullandığınız bankanın mobil uygulamasına girerek uygun adımları izleyip kolayca gerçekleştirebilirsiniz. Mobil uygulama üzerinden 26 haneli İBAN ya da şube ve hesap numarasını daha sonra alıcının isim ve soy ismini de belirttikten sonra transfer edilmek istenen para miktarını da belirttikten sonra EFT talimatını vermeniz yeterli olacaktır.  EFT işlemi ile para gönderen kişilerin bir sorunla karşı karşıya kalması durumunda paranın karşı tarafa ulaşıp ulaşmadığını kontrol etmek için EFT sorgu numarasına ihtiyaç duyulmaktadır. EFT sorgu numarasının ne olduğunu merak eden kişiler araştırma yapmaya başladı. 

 

EFT Sorgu Numarası Nedir?

EFT sorgu no kolaylığı ile gönderdiğiniz miktarın alıcıya ulaşıp ulaşmadığına ya da size gönderilen bir miktarın nerede olduğuna kolayca erişmeniz mümkündür. Bu sorgulama işleminizi kullanmayı tercih ettiğiniz bankanın müşteri hizmetlerine erişim sağlayarak ya da bankanızın mobil uygulaması üzerinden kontrol edebilirsiniz. Bahsi geçen EFT sorgulamasını yapmak için bir EFT sorgu numarasına ihtiyaç duyacaksınız. Bu sorgu numarası da büyük çoğunluk ile para transfer makbuzunun üzerinde yazmaktadır.

 

EFT Referans Numarası Sorgulama

EFT Referans Numarası Sorgulama işlem; Eğer elinizde bulunan para transfer makbuzunun üzerinde bir EFT sorgu numarası yazmıyor ise bankanızın müşteri hizmetleri ile görüşerek sorgu numaranızı öğrenebilirsiniz. Eğer mobil uygulama kullanıyorsanız ise sorgu numaranızı para transferleri geçmişine bakarak kolayca öğrenebilirsiniz. Kullandığınız bankanın mobil uygulaması üzerinden para transferleri işlemleri bölümüne girerek akışı kontrol etmeniz mümkündür. Burada tamamlanan işlemler belirtilirken tamamlanmayan işlemlerin de ne nedenden ötürü tamamlanamadığı da belirtilir. 

 

EFT Ne Zaman Hesaba Geçer?

EFT sistemi, Türkiye Cumhuriyeti sınırları içerisinde Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası tarafından yürütülen bir sistemdir ve bu sistem gereğince TC Bankalar Kanunu ile düzenlenmektedir. EFT işleminin gönderilen hesaba geçmesi de gün içerisinde 8:30-17:30 arasında gerçekleştirilir. Ve bu işlemin tüm sorumlulukları da Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’na aittir.

EFT Sorgu Numarası nedir EFT sorgulama numarasını nasıl bulabilirim EFT ne zaman hesaba geçer