EFT Sorgulama işlemi nasıl yapılır? EFT sorgulama işlemi nedir?

TAKİP ET

EFT İle para transfer hesaba ne zaman geçer, EFT hangi bankalarda nasıl bir şekilde yapılır, Garanti Bankası, Ziraat Bakası, Akbank para transfer işlemlerinde EFT sorgulama nasıl yapılır? İşte tüm detaylar...

Reklam
Reklam

EFT İle para transfer hesaba ne zaman geçer?

EFT ile gerçekleştidiğiniz para transferi hafta içi mesai saatlerinden yapılmışsa gün içerisinde ve çok fazla bekletmeden dğer hesaba aktarılacaktır. Hafta sonu yapılan eft işlemleri ise hafta içi mesai saatlerinde aktarılması yapılmaktadır. Aynı banka ile yapılacak olan işlemlere göre değişiklik gösteren bu işlemlerde ücret kesintsi uygulanmaktadır. Göndereceğiniz ücret bu kesintlere göre hedef belirlerseniz eğer göndermek istedeğiniz ücret tam olarak karşı hesaba aktarılkamtadır. Para transferi sırasında sizden tarih isteyecektir, tarih belirtmediyseniz eğer lk iş günü içinde hesaba aktarılacaktır. Her bankanın kendisine göre sorgulama işlemi bulunmaktadır. 

 

EFT sorgulama no

Banka dekontlarında yer alan referans numarası EFT sorgulama numarasıdır. Sorgulama numarasını öğrenmek için para transferi yapılan bankanın mobil veya intenet bankacılığı uygulamalarına giriş yaparak aşağıda gösterdiğimiz adımları takip ederek yapabilirsiniz. Menü üzerinden hesaplarım daha sonrasında vadesiz hesaplarım menüsüne giriş yapmalısınız. Dekont almak istediğiniz işlemi seçerek ayrıntılarını sorgulayabilirsiniz. Bu işlemler sonrasında karşınıza çıkacak olan butona tıklayıp ayrıntılı blog ve dekont alabilirsiniz. Bütün bankalar üzerinde işlemler birebir aynı olmamaktadır. Fakat, işlem yapabilmeniz için gerekli olan menüler tarzdadır. Bazı bankalar müşterlerinden dekont almadan referans numarası alma fırsatı da vermektedir.

 

e-Devlet üzerinden EFT sorgulama

e-Devlet sistemi üzerinden intenet bankacılığı sekmesi bankacılık ile ilgli bütün bilgileri vermektedir. Fakat, e-Devlet üzerinden gerçekleştirilen para transferleri görünmemektedr. İntenet Bankacılığı işlemlerinden tek br dosya içerisinde kartınız bulunan bankaları, mevcut kred kartları ve kred borçlarınıza bakabilirsiniz. Bu hizmeti yalnızca ayda bir kere yapabilirsiniz. Müşteri hizmetlerini aradığınız sırada sorgulama numarasını bilmeseniz bile hesap hareketlerinizden işlemlerinizi ve durumunuzu öğrenebilirsiniz. İşlemlerinizn EFT işlemlerinde yer alan gönderi saatinde ulaşmadığını gördüğünüz anda müşteri hzmetlerin arayıp ayrıtılı bilgi alabilirsiniz. Ayrıca bankaların mobil ve ,ntenet bankacılığı üzerinden de sorgulama yaparak bu bilgilere sahip olabilirsiniz.

 

Müşter hizmetleri EFT nasıl sorgulanır?

Müşteri hizmetler üzerinden sorgulama yapabileceğiniz Bankalar ;

TEB

Akbank

Garant Bankası

Ziraat Bankası

Vakıfbank

Halkbank

Yapı ve Kred Bankası

İş Bankası

Denizbank

QNB Fnansbank

Garant Bankası EFT sorgulama

EFT numarası girmeden işleminizi gerçekleştirebilirsiniz. 08.00-17.15 saatleri arasında işlemlerinizi yapabilirsiniz. Kayıtlı olmayan bir işlem ise İBANA havale veya EFT kısmı veya Hesap no’ya havale ve EFT diyerek alakalı adımları takip ettiğinizde işleminizi gerçekleştirebilirsiniz. Yapmış olduğunuz transfer zamanında 444 0 333 ‘ü arayı öğrenebileceğiniz gibi ayrıca mobil ve intenet bankacılığı üzerinden de sorgulama yapabilirsiniz.

 

Akbank EFT sorgulama

EFT işlemleriniz kısa bir sürede mobil yada intenet bankacılığından yapmanız mümkündür. Akbank üzerinde bulunan kayıtlı işlemlerden yapabileceğiniz gibi yeniden bir işlem oluşturarak da hafta içi şubelerden 16.30’a kadar mobil ve intenet bankacılığından saat 17.15’e kadar işlemlerinizi gerçekleştirebilirsiniz. Dekontta yer alan referans sorgu numarası ile işlemlerinizi gerçekleştirebilrsiniz. 

 

EFT sorgulama Ziraat Bankası

Tüm bankalarda olduğu gibi dekont üzerinde yazan referans numarasından sorgulama işlemi gerçekleştirebilirsiniz. Dekonta ulaşamayıp mobl bankacılık üzerinden sorgulama yapamadıysanız eğer müşteri temsilcilerinden yardım talep edebilirsiniz. Yapacağınız işlemlerde verilen bilgilerin tamamının doğru şekilde verilmesi gerekmektedr. Çevrimiçi işlem olduğu için sonrasında değişiklik yapma imkanınız bulunmamaktadır. EFT’yi bankada hesabı olan yada olmayan herkes kredi kartından isme ve IBAN’a havale gerçekleştirebilirler. Yapmış olduğunuz işlemler kayıt altına alarak sonrasında yeniden aynı hesaba EFT yapmak istediğinizde kayıtlı işlemlerden hesap numarası veya ıban girmeye gerek kalmadan işlem miktarını girerek yapabilirsiniz. Ziraat Bankası EFT saatler 09.00 le 16.00 arasındadır. EFT sorgulama işlemleriniz mobil ve ntenet bankacılığından yapabileceğiniz gibi 444 00 00 – 0850 220 00 00 müşteri hzmetleri numaralarından da yardım alabilrsiniz.

 

EFT sorgulama Vakıfbank

Vakıfbank’ta eft işlemleri hafta içi mesai saatlerinde 08.30 le 15.59 saatler arasında yapılırken, geç eft işlemleri 16.00 le 17.15 saatler arasında gerçekleşmektedir.

Vakıfbank şubelenden,

İntenet bankacılığından,

Müşter hizmetlenden 0850 222 0 724

ATM’ler aracılığı le yapılmaktadır.

Bu uygulamalar ile birlikte işleminizin hangi derecede olduğu ve ne kadar süre sonra gönderileceğini öğrenebilirsiniz. İşleminizin henüz gitmediğiniz öğrendiğinizde müşteri hizmetlerin arayıp işlem iptal ettirebilirsiniz.

 

Yapı ve Kred Bankası EFT Sorgulama

Yapı ve Kred Bankasından EFT gerçekleştirebiliyorsanız eğer 5-10 dakika içerisinde yapmış olduğunuz para transfer diğer hesaba geçecektr. Eğer karşı tarafın hesabına henüz para aktarılmasaydı işlem yoğunluğu nedeniyle veya işlem sırasında verlen bilgilerde hata olduğu için gönderilmemiştir. Hesaba para gönderdiğinizde dekont aldıysanız üzerinde yer alan EFT sorgulama no ile yan transfer numarası ile işlemleriniz istediğiniz zaman sorgulayabilirsiniz.

 

 

eft sorgulama işlemi