Eğitsel değerlendirme formu nedir? eğitsel değerlendirme istek formu örneği

TAKİP ET

Sevgili takipçilerimiz bu haberimizde sizlerle eğitsel değerlendirme formu nedir? Eğitsel değerlendirme istek formu örneği nasıl? gibi soruların cevaplarını yanıtlayacağız.

Reklam
Reklam

Eğitsel değerlendirme formu, özel eğitime ihtiyaç duyduğu kanısına varılan öğrencilerin RAM 'lara yönlendirme işlemi öncesinde doldurmak ile yükümlü oldukları formdur. Talep doğrultusunda doldurulan ve isteklerin yerine getirilmesi açısından oldukça önem arz eden bu formun eksiksiz bir şekilde doldurulup teslim edilmesi gerekmektedir. Eğitsel değerlendirme formu nedir? Eğitsel değerlendirme ne işe yaramaktadır? Eğitsel değerlendirme formu nasıl doldurulmaktadır? gibi soruların yanıtlarını siz değerli okurlarımız için araştırdık ve detaylarını haberimizin devamında paylaştık.

Eğitsel değerlendirme formu nedir?
Her çocuğun yaşamaya hakkı olduğu kadar eğitim hakkı da vardır. Özel bakıma ihtiyaç duyan çocukların eğitimlerinin tamamlanması ve hayata kazandırılması amacı ile özel eğitim sınıfları kurulmaktadır. Bu sınıflara eğitim ve öğretim hayatlarına devam eden çocuklar, ileriki yıllarda iş hayatına adım atacaklar ve ülkemize de faydalı bir birey olacaklardır. Bu sebep ile de eğitsel değerlendirme formu MEB tarafından özel eğitim sınflarında öğrenim görmekte olan çocuklardan istenmektedir. 


26.05.2011 yılında MEB Özel Eğitim Rehberlik ve Danışma Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından 2053 sayılı '' Eğitsel Değerlendirme ve Tanılamada Dikkat Edilecek Hususlar '' adında ki yönergeyi kamuoyu ile paylaşıldı. Eğitsel değerlendirme formu nasıl doldurulmaktadır? şeklinde ki soruların hepsi bu yazımızın içeriğinde cevaplandırılmıştır. Bakanlık tarafından ülke çapında hem birlik hem de beraberliği sağlamak için '' rehberlik ve araştırma merkezlerinde oluşturulan Özel Eğitim Değerlendirme Kurumları tarafından eğitsel değerlendirme ile tanılama hizmetleri '' nin yapılacağı bilgisini açıklanmıştır.

Eğitsel değerlendirme formunun doldurulmuş hali örneği
Milli Eğitim Bakanlığı tarafından açıklanmış olan konular çerçevesinde belirli bazı konular açıklığa kavuturulmuştur. 
* Eğitim hizmetlerinden fadalanması için karar verilen kişilerin eğitimlerine yönelik olarak yapılan planlamalar doğrultusunda bu kişilerin gelişim özellikleri, özür turları ile bireysel ihtiyaçları dikkate alınmaktadır. Bu kişilere eğitim alanında kazanımlar ile modüller önerilmektedir. Eğitsel değerlendirme isteği formu doldurularak rehabilitasyon merkezlerinden destek eğitim yardımı alanlar aylık olaak 4 saat grup eğitimi, 8 saat de bireysel eğitim alarak yıllık olaak toplamda 43 saat grup eğitimi ve 96 saat de bireysel eğitim alabilmektedirler. 
* Destek eğitim talebi önerilen kişinin inceleme tarihinde özürlü sağlık kurumundan almış oldukları sağlık raporunun süresi devam ediyor olmalıdır. Kişiler için önerilen destek eğitim süresi, sağlık kurulunun vermiş olduğu raporun bitiş süresine bağlı değildir. 
* Eğitsel değerlendirme yapmak için ilk kez RAM 'e müracaat eden ve zorunlu eğitim çağında olan öğrenciler için, okullarının yardımı ile doldurulan eğitsel değerlendirme istek formu tatil dönemi içinde istenmemektedir. Daha önceden RAM tarafından değerlendirme ve tanılaması yapılan zorunlu eğitim çağına gelen çocuklar için tekrardan inceleme tarihi yaz tatiline denk gelen kişiler, öğrencinin bireysel gelişim raporlarını okul kapanmadan hemen önce RAM 'e iletilmesi için okul müdürlüklerine teslim etmeleri gerekmektedir.
* Destek eğitimi için yardım alacak olan öğrencilerin öğrenimlerinin devamlı olmasını sağlamak için, rapor bitiş tarihinden en az 1 ay öncesinde web üzerinden bilgilendirilmeleri ve randevu tarihlerinin de ilan edilmesi gerekmektedir. 
* Eğitsel değerlendirme formunu doldurarak ilgili yer teslim ettikten sonra, özel eğitim kurumlarına yapılan itirazlarda kurul tarafından bireyler yeni baştan eğitsel değerlendirmeye tabi tutulacaklardır.Karar verme süreci içerisinde bilgilerinden faydalanmak amacı ile özel eğitim sınıf rehber öğretmeni, sınıf öğretmeni ile alan öğretmeni, okul müdürü, başvuruda bulunan kurum temsilcisi, sivil topum kuruluşu temsilcisi gibi kişilerin de çağrılmalarına son derece önem verilmektedir. 

eğitsel değerlendirme formu nedir meb eğitsel değerlendirme formu örneği