Ehliyet sahibi olmak isteyenlere üzücü haber! Sistem değişiyor..

TAKİP ET

Günümüzde kullanılan Trafik Eylem Planı'nda yapılacak bazı değişikliklerle ehliyet almak biraz daha zorlaşacak gibi görünüyor. Hem teorik hem de direksiyon sınavlarının standartlarının değişeceği eylem planında sınav süreleri ve rotaları yeniden belirlenecek.

Reklam
Reklam

İstanbul Sürücü Kursları ve Eğitimcileri Federasyonunun başkanlık görevini yürüten Murat Tekin, ehliyet sınavı ile direksiyon sınavında bir takım değişiklikler yapmaya hazırlandıklarını söyledi.



2022 yılı içerisinde hayat geçirilecek olan yeni yönetmelikte şuan 35 dakika olan direksiyon sınavının süresinin biraz daha uzatılacağı ve sürücüye verilen eğitimlerin gece de verilmesinin sağlanacağını belirten Tekin, farklı olarak görülen trafik koşulları içinde sürücü adayının test edileceğini açıkladı.



Murat Tekin, yeni yönetmelikle birlikte kursiyerlerin akan trafikte karşısına çıkabilecek olan bütün manevra ve deneyimleri sınavda yaşayacağını belirterek , mevcut yönetmelikten daha ciddi olacak yeni bir sistemin bizi beklediğini söyledi. Tekin, ilgili kurumlar ile görüşmelerin tamamlanması sonrası yeni yönetmelik taslağının netleşeceğini ifade etti.

 

ehliyet sınavı yeni yönetmelik sınav sistemi