Ehliyet sınavı çetesi çökertildi

TAKİP ET

Konya'da Motorlu Taşıtlar Sınavında başarısız olan adayların yerine 'joker aday' sokan , görüntü ve ses alıcı düzenekle kopya çeken suç örgütü ne yönelik gerçekleştirilen operasyonda 35 kişi gözaltına alındı.

Reklam
Reklam

Konya’da gerçekleştirilen olayda edinilen bilgilere göre Konya İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Motorlu Taşıtlar Sınavında başarısız olan kursiyerlerin yerine 'joker aday' olarak tabir edilen kişileri sokarak sınava girdiği veya sınavda kursiyerlerin sesli ve görüntülü uyarı cihazlarıyla kopya çektiğini belirledi. Yapılan teknik takipte ekipler suça karışan örgütü tespit ederek 35 kişiyi yakalamak için çalışma başlattı. Operasyon kapsamında şüpheli bulunan 35 kişi polis ekipleri tarafından yakalanarak gözaltına alındı. Yapılan baskınlarda cerrahi maske içerisine gizlenmiş kopya düzeneği, WİFİ cihazı, görüntü aktaran düğme, ses cihazları ve sınav belgeleri ele geçirildi.

Başarısız kursiyerlere benzemek için kuaföre gitmişler
Gözaltına alınan şüpheliler karıştıkları olaylar ile ilgili ifadelerinin alınması amacıyla emniyete götürüldü. Alınan ilk ifadeleri sonrasında şüphelilerin sınavda başarısız olan kursiyerlerin yerine geçen 'joker aday' diye tabir edilen kişi fark edilmemek için kuaföre giderek saç, bıyık, kaş gibi benzetmelerini yaptığı ve kuaför parasını da ek ücret olarak müşterilerinden aldıkları öğrenildi. Öte yandan, emniyetteki işlemleri tamamlanan şüpheliler 'suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, resmi belgede sahtecilik, ÖSYM Kanununa muhalefet' gibi suçlardan adliyeye sevk edildi.

 

Konya Şebeke