Ehliyete yazılan ceza nasıl ödenir? İnternet ile online olarak trafik ceza ödemesi

TAKİP ET

Trafik kurallarına uymayan sürücülerin ehliyetlerine bazı cezalar kesilebiliyor. Ceza alan insanlar internet ile online olarak trafik ceza ödemesinin nasıl yapıldığının yanıtını arıyor. Peki ehliyete yazılan ceza nasıl ödenir? Yanıtı haberimizde...

Reklam
Reklam

Türkiye’de trafik kurallarına uymayıp da ehliyetlerine ceza kesilen binlerce vatandaş bulunuyor. Ehliyetine ceza kesilen kişiler internet ile online olarak trafik ceza ödemesinin nasıl yapıldığını öğrenmek için arama motorlarını yoğun bir şekilde meşgul etmeye devam ediyor. Peki ehliyete yazılan ceza nasıl ödenir?
Ehliyete Yazılan Ceza Nasıl Ödenir?
Trafik kurallarına uymadıkları için trafik polisleri tarafından ehliyetlerine ceza kesilen bir çok insan bulunuyor. Bu kişiler online olarak ehliyete yazılan cezaların nasıl ödendiğini bulmaya çalışıyor.
Ehliyete yazılan cezanın ödenmesi sürecinin ilk adımı Emniyet Genel Müdürlüğü, Gelir İdaresi Başkanlığı veya E-Devlet internet sitesi üzerinden cezaların sorgulanmasıdır. Bu sitelerde kişinin son bir yılda aldığı tüm trafik cezaları görülecektir.
Ehliyete yazılan cezalarına itiraz yapılması için söz konusu cezaların ödenmiş olması gerekiyor. İtiraz işlemi ise daha sonrasında gerçekleşecektir.
E-Devlet Üzerinden Ehliyete Yazılan Ceza Sorgulaması Nasıl Yapılır?
Ehliyete yazılan cezaların sorgulanması en kolay E-Devlet sistemi üzerinden yapılmaktadır. Ehliyetine ne kadar ceza geldiğini merak eden kişilerin T.C. kimlik numarasına ve E-Devlet şifresine sahip olması yeterli olacak. E-Devlet’e giriş yapan kişiler arama boşluğuna e-hizmetler yazarak çıkan sonuçlar arasından Emniyet Genel Müdürlüğü sayfasını seçebilirler. Böylelikle sorgulama işlemi tamamlanmış olur.
E-Devlet üzerinden ehliyete verilen cezaları sorgulamak isteyenler https://www.turkiye.gov.tr/emniyet-surucu-belgesi-ve-sahislara-yazilan-ceza-sorgulama adresine girerek bu işlemlerini kolaylıkla gerçekleştirebilirler.
Ehliyete Yazılan Cezalar Nerelere Ödenir?
Ehliyet cezalarını ödemek isteyen kişiler PTT’nin şubelerine veya ATM’lerine giderek ödeme işlemlerini kolaylıkla gerçekleştirebilirler. Ehliyet cezalarını 2 hafta içerisinde ödeyen kişilerin borçlarında yüzde 25’lik bir indirim yapılıyor. Cezalarının son ödeme tarihlerini geciktiren kişilerin borçlarına ise her ay yüzde 5 oranında gecikme faizi uygulanıyor.

 

ehliyete yazılan ceza e-devlet trafik ceza ödemesi