Ehliyetlerle ilgili son dakika duyurusu! Bunu yapmayan yandı

TAKİP ET

Ehliyeti olan herkesi yakından ilgilendiren son dakika duyurusu geldi. İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan son dakika duyurusuna göre sürücü belgelerini 31 Aralık 2022 tarihine kadar yenilemeyenlere büyük bir ceza bekliyor. Özellikle sürücü belgesi yenileme işlerini son güne bırakanlar nüfus müdürlükleri önünde uzun kuyruklar ile karşı karşıya kalıyor.

Reklam
Reklam

İçişleri Bakanlığı tarafından Geçtiğimiz günlerde yapılan açıklamada eski tip ehliyetleri yenilemek için son tarihin 31 Aralık 2022 olduğu bildirilmişti. 31 Aralık tarihine kadar ehliyetini yenilemeyenler büyük ceza ile karşı karşıya kalacak. Ayrıca ehliyet yenileme işine son güne bırakanları da bekleyen başka bir sorum daha var. Ehliyet değiştirmek için nüfus dairelerinde gidenler uzun kuyruklar ile karşı karşıya kalıyor.

ESKİ TİP EHLİYET YENİLEME NASIL YAPILIR?

Ehliyetler artık randevulu sistem doğrultusunda yenileniyor. Nüfus ve Vatandaşlık İşleri müdürlüğüne başvuru yapan vatandaşlar e-devlet üzerinden randevu aldıktan sonra ehliyet yenileme işlemlerine gidebiliyor. Ehliyet yenilemeye giderken yanınızda götürmeniz gereken bazı belgelerde bulunuyor.

EHLİYET YENİLEME İÇİN HANGİ BELGELER İSTENİYOR?

İç işleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre ehliyet yenileme için son başvuru tarihi 31 Aralık 2022 oldu. Ehliyet yenilemeye gidecek olan vatandaşların bazı belgeleri hazırlamaları gerekiyor. Ehliyet yenileme için istenen belgeler şu şekilde;

- Kimlik Belgesi

- Sürücü Sağlık Raporu

- Sürücü belgesi değerli kâğıt ve harç bedeli, vakıf payı

- 1 adet biyometrik fotoğraf

- Kan grubunu belirtir belge veya yazılı beyan

- Adli Sicil Belgesi (Elektronik ortamda sistemden kontrol edilmektedir. Ayrıca E-devlet üzerinden temin edilebilir.)