Ek gösterge 0 ne anlama geliyor? Ek göstergesi olmayan memurlar hangileri?

TAKİP ET

3600 ek gösterge düzenlemesi ile ilgili son detaylar Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından dün akşam paylaşıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptığı konuşmada tüm memurların göstergelerinin 600 puan artacağını söyledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklaması sonrasında ek gösterge 0 ne demek sorusunun yanıtı araştırılmaya başlandı. Peki, ek gösterge 0 ne anlama geliyor? Ek göstergesi olmayan memurlar hangileri? Ek göstergesi 0 olan memurlar hangileri?

Reklam
Reklam

Ek gösterge düzenlemesi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanan Cumhurbaşkanlığı kabinesi sonrası açıklandı. Konuyla ilgili açıklama yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, tüm memurların ek göstergelerinde 600 puanlık bir artış olacağını söyledi. Ek gösterge düzenlemesi 5,3 milyon kamu çalışanını kapsıyor. Ancak bazı memurların ek göstergelerinde 0 yazıyor. Peki, ek gösterge 0 ne anlama geliyor? Ek göstergesi olmayan memurlar hangileri? Ek gösterge 0 ne demek?
 

Ek gösterge ne demek?

3600 ek gösterge düzenlemesi ile birlikte memurların ek göstergesi bir kez daha gündemde. Ek gösterge ne anlama geliyor, ek gösterge 0 ne demek gibi birçok sorunun yanıtı merak ediliyor. Ek gösterge, kamu çalışanlarının aylık ücretlerinin ve emekli aylıkları ile birlikte emekli ikramiyelerinin karşılaştırılmasında bakılan önemli verilerden biridir. Memurların ek göstergesinin yüksek olması halinde emekli ikramiyeleri ve emekli maaşları da yükselir. Ek gösterge rakamları belirlenirken kamu çalışanlarının unvanı, dereceleri ve hizmet sınıfı göz önünde bulundurulur. Ek göstergesi 2500 olan 1 memur ve 3600 olan bir memur arasında maaş ve ikramiye farkı bulunmaktadır.
 

Ek gösterge 0 ne demek?

3600 ek gösterge düzenlemesi ile birlikte milyonlarca kamu çalışanının maaşlarında değişiklik olacak. Ancak bazı memurların ek göstergeleri sıfır olarak görünüyor. Ek gösterge 0 ne demek sorusunun yanıtı da Dünden bu yana arama motorunda çok araştırılan başlıklar arasında yer alıyor.
Bazı memurların ek göstergesi 0 görünüyor yani hiç ek göstergesi bulunmuyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan dün yaptığı açıklamada ek göstergesi 0 olan memurların bile artıştan faydalanacağını söyledi. Ek göstergesi 0 olan memurlarda 600 puanlık artış olacak.