Ek Göstergede Son Dakika Gelişmesi! Ek Gösterge Kazancı Nedir? nasıl Farklar Oluşturur?

TAKİP ET

Çalışmaların aylardır devam ettiği ek göstergede sona gelindi. Bu ay sonunda netlik kazanıp açıklanacak olan ek gösterge çalışmalarının sonuçlarını pek çok kamu görevlisi ve emekliler heyecanla bekliyor. 

Reklam
Reklam

Ek gösterge çalışmalarının içerisinde neler olduğu oldukça merak edilen bir durum haline geldi. Öncelikle polis, öğretmen, hemşire ve din görevlileri bu çalışmaların içine dahil olan ve bu kişilere kapsayan bir göstergedir. Fakat mesleki durum bununla sınırlı değildir. Pek çok kamu görevlisi ve hiyerarşi kapsamında ünvan artışı ve maaş artışı gibi durumlarda söz konusu olacak. Hiyerarşik yapıda bulunan bazı mesleklerde artış ve yükselme durumu yaşanması bekleniyor. 

Din görevlisi, öğretmen, polis ve hemşire alanları dışındaki diğer kamu görevlilerinde 500 ve 750 arasında rakamlarda artış söz konusu olacak. Aynı zamanda yardımcı hizmetler sınıfında da yine pek çok artış yaşanması bekleniyor. Hem bu ünvanlarda hem de yardımcı hizmetler sınıfını kapsayan ek gösterge çalışmalarının sonucu bu ay sonunda için heyecanla bekleniyor. 

Yeni Ek Göstergelerin Kazançlara Yansıma Şekli 

Yeni ek göstergelerin kamu görevleri ve emekliler gibi kişilere nasıl yansıyacağı da oldukça merak konusu oldu. Mevcut çalışmalar doğrultusunda kamu görevlilerin kazançlarında 100 200 lira oranında bir artış olması bekleniyor. Ayrıca kamu görevlilerinin yanı sıra emekliler için ikramiye ve maaşlarda yine ciddi oranda bir artış olması bekleniyor. Tüm bunların yanı sıra 30 yıl ve üzerinde hemşire ya da din görevlisi gibi unvanların da 390 lira oranında bir artış olması bekleniyor. Tüm bu durumların her biri ek gösterge çalışmalarının sonucunda net şekilde açıklanacak. Yine kamu görevlisi olan kişilerin de emekli tazminat durumlarında artış yaşanması söz konusu olacak. 

Ek Gösterge Düzenlemelerinden Önce Emekli Olan Kişileri Bu Düzenlemeler Kapsıyor mu? 

Bir diğer merak konusu olan durum ise ek gösterge düzenlemelerinden önce emekli olan kişilerin bu durumu kapsayıp kapsamadığıdır. Bu konu üzerinde ek gösterge çalışmaları devam ederken yine durulmaya devam ediliyor.  

Ek Göstergenin Yürürlüğe Girme Tarihi 

Ek gösterge çalışmalarının yürürlüğe girme tarihi net şekilde 15 Ocak 2023’tür. Bu tarihten itibaren yapılan ek gösterge çalışmaları net olarak yürürlüğe girecektir. 

Sürecin İlerleme Şekli 

Süreç Bu ayın sonunda netleştikten sonra gerekli açıklama yapılacak. Yasalaşması ise temmuz ayında olması bekleniyor. Ek gösterge çalışmalarının yasalaştıktan sonra net olarak uygulanması da 15 Ocak 2023’te başlayacak. 

Ek Göstergenin Önemi ve Gelinen Nokta 

Ek gösterge çalışmaları aylardır devam ediyor. Bu doğrultuda gösterge sonuçları heyecanla bekleniyor. Özellikle bu ay sonunda Çalışma ve Sosyal güvenlik bakanlığı Vedat Bilgin tarafından yapılacak açıklama için herkes heyecanlı bir bekleyiş içerisinde. .
Gösterge çalışmalarının sonucunda emekli ikramiyeleri Ve kamu görevlilerinin maaşı için ciddi bir artış söz konusu olması bekleniyor. Aynı zamanda ünvan ve hiyerarşi artışı olması da pek çok kişinin merakını sağlıyor. Oldukça olumlu gelişmeler yaşanması beklenen ek gösterge çalışmalarının sonuna gelindi. Son dakika gelişmelerine göre bu ay sonunda ek gösterge çalışmalarının sonuçları belirlenecek. Daha sonraki süreçte ise temmuz ayında yasalaşması ve yine 2023 Ocak ayında yürürlüğe girmesi bekleniyor.

Hem emekliler Hem de emekli maaşları konusunda ciddi bir artış yaşanacak. Aynı zamanda pek çok kamu görevlisinin maaş ve ikramiyelerinde artış olması söz konusu olacak. Hiyerarşi içerisinde de yine ünvan artışı söz konusu olacağı için pek çok kişi ek gösterge çalışmalarının sonuçlarını merakla bekliyor.