Ekmeğe yeni zam mı geldi? Ekmeğin yeni fiyatı ne kadar oldu? Ekmeğe yüzde kaç zam geldi? Ekmeğin zamlı yeni fiyatı ne kadar oldu?

TAKİP ET

İstanbul Fırıncılar Odası'nın İstanbul Ticaret Odası'na yaptığı zam talebi halen gündemde yer almaya devam ediyor. İnsanlar ekmeğe yeni zam gelip geldiğini merak ediyor. Peki ekmeğe yeni zam mı geldi? Ekmeğin yeni fiyatı ne kadar oldu? Ekmeğe yüzde kaç zam geldi? Ekmeğin zamlı yeni fiyatı ne kadar oldu? İşte konu hakkında son gelişmeler...

Reklam
Reklam

Türkiye’de bir çok kaleme yapılan zamlar sonrası İstanbul Fırıncılar Odası’nın geçtiğimiz günlerde İstanbul’da ekmek fiyatlarına yüzde 25 zam yapılması talebini İstanbul Ticaret Odası’na iletmesi gündemi oldukça meşgul etmişti. Bir çok vatandaş bu karara tepki gösterirken İstanbul Fırıncılar Odası güncel fiyatların maliyetleri karşılamadığını belirterek kendisini savunmuştu. İstanbul’da yaşayan halk ekmeğe zam konusunda son gelişmeleri öğrenmek için arama motorlarını yoğun bir şekilde meşgul etmeye devam ediyor. . Peki ekmeğe yeni zam mı geldi? Ekmeğin yeni fiyatı ne kadar oldu? Ekmeğe yüzde kaç zam geldi? Ekmeğin zamlı yeni fiyatı ne kadar oldu?
Ekmeğe Yeni Zam Mı Geldi?
İstanbul Ticaret Odası, İstanbul Fırıncılar Odası’nın ekmeğe yüzde 25 zam yapılması talebini kabul ettiği öğrenildi. Alınan son bilgilere göre İstanbul’un bazı ilçelerinde ekmeğin fiyatına yüzde 25 zam yapıldı bile. Resmi açıklamanın bugün yapılması bekleniyor.
Ekmeğin Yeni Fiyatı Ne Kadar Oldu?
İstanbul Ticaret Odası’nın İstanbul’da ekmeğe yüzde 25 zam yapılması talebini onaylamasıyla birlikte 230 gramlık bir adet ekmeğin fiyatı 2 TL’den 2,5 TL’ye çıkarıldı. Konu hakkında konuşan Ekmek Un ve Unlu Mamuller Meslek Komitesi Başkanı Hasan Demir İstanbul Ticaret Odası Meclisi’nden çıkan kararın artık resmileştiğini ifade etti. Zam kararının İstanbul geneline yayılmasının önümüzdeki haftayı bulabileceğini söyleyen Demir ekmeği kilosunun 9,09 TL’den 10,87 TL’ye yükseltildiğini de vurguladı.
İstanbul Büyükşehir Belediyesi de tıpkı fırıncılar gibi artan maliyetleri işaret ederek pek çok Halk Ekmek Büfeleri’nde satılan 39 çeşit unlu mamüle 8 Kasım 2021 Pazartesi günü itibariyle yüzde 33,5 oranında zam yapmıştı.
İstanbul halkı ise bu konudan en çok zararlı çıkacak taraf olacak gibi görünüyor.
 

ekmeğe zam i̇stanbul ekmeğe zam i̇stanbul fırıncılar odası i̇stanbul ticaret odası