Ekmek fiyatları için korkutan tahmin! Özgür Demirtaş BDDK kararına isyan etti ekmek 10 TL olacak

TAKİP ET

Ünlü Ekonomist Özgür Demirbaş, Cuma gece saatlerinde BDDK tarafından alınan kararlara isyan etti. Sosyal medyada kendisini yakından takip eden herkesin bunu bildiğini belirten Özgür Demirtaş, 10 yıldır uyarmaktan dilinde tüy bittiğini ifade ederek ekmeğin fiyatının 10 TL olacağını iddia etti.

Reklam
Reklam

Ünlü Ekonomist Özgür Demirtaş sosyal medya hesabından Geçtiğimiz günlerde BDDK'nın aldığı kararı değerlendirdi. BDDK'nın yaptığı tarafından döviz varlığı 15 milyonun üstünde olan şirketlerin Türk Lirası kredisi kullanmalarını yasaklama düzenlemesini eleştiren Demirtaş, Uzun vadede bunun Türkiye'ye ekonomik alanda çok büyük zarar getireceğini dile getirdi.
 

Ekmek fiyatları 10 lira olacak

Milyonlarca abonesi bulunan YouTube kanalından ekonomik değerlendirmelerini paylaşan Özgür Demirtaş aynı zamanda açıklamalarında ekmeğin fiyatının 10 TL olacağı yönünde de iddialarda bulundu. BDDK’nın 900.000 dolar üzeri döviz bulunduran şirketlere Kredi verilmeyecek ifadesi ile yayınladığı kararları yorumlayan Özgür Demirtaş, bu kararın bir kez daha incelenmesi konusunda ricada bulundu. Bu kararın kısa vadede dolar TL kurunu sabit tutmak için alındığını belirten Özgür Demirtaş, Bunun sağlıklı bir karar olmadığını ifade ederek matematiksel olarak da doğru bir karar olmadığını söyledi.
 

10 yıldır uyarıyorum

Türkiye'de ekonomi yönetiminin 10 yıl boyunca aldığı kararları sert dille eleştiren Özgür Demirtaş Birgül onun yıldan bu yana alınan kararların Türkiye'nin çıkarına olmadığını belirterek aksi olsaydı Türk Lirası bu kadar değer kaybeder miydi diye sordu. Enflasyonun çok yüksek olduğunu belirten Özgür Demirtaş ekmek fiyatlarının 5 TL olduğunu hatırlatarak kararların yanlış olduğunu ve ekmek fiyatının 10 TL'ye kadar yükseleceğini söyledi.