Ekonomik kriz onları da vurdu! Lüks markalar Türkiye'den çekiliyor

TAKİP ET

Dünyaca ünlü giyim markaları koronavirüs pandemisi sürecinde Türkiye pazarına yoğun ilgi göstermişti. Ancak Türkiye'deki vergi yükü nedeniyle birçok lüks marka Türkiye'den çekilme kararı aldı.

Reklam
Reklam

Covid-19 salgını ile birlikte Türkiye pazarına yönelen çok sayıda lüks giyim markası Türkiye'den çekilme kararı aldı. Özellikle vergi yükünün ağırlığı ve üretim maliyetlerinin yükselmesi nedeniyle firmaların fiyatları tutturmakta güçlük çektiği Bu nedenle de Türkiye pazarından çıkma kararı aldığı söyleniyor.

SALGINDA ADRESLERİ TÜRKİYE OLMUŞTU

Türkiye'de lüks giyim pazarı salgın koşullarına rağmen yüzde 24.1 oranında büyüdü. Yapılan araştırmalarda rakamları ortaya koyarken salgın sürecinde lüks giyim markalarının tercihi Türkiye oldu. Dünyada yaşanan enflasyon verilerine rağmen bu yıl da büyümenin devam edeceği düşünülüyor. Ancak covid-19 salgını sürecinde soluğu Türkiye'de alan birçok giyim markası ekonomik krizin başlaması ile birlikte Türkiye'den çekilme kararı aldı.

VERGİ YÜKÜ AĞIR GELDİ

Koronavirüs salgını sürecinde Türkiye pazarına giren ve satış rakamlarını yükselten birçok lüks giyim markası, Özellikle bu yıl ekonomik krizin başlaması ile birlikte Türkiye'den çekilme kararı aldı. giyim markalarının bu kararı almasının en önemli sebebi ise vergi yükünün ağır gelmesi oldu. Tescilli Markalar Derneği'nin (TMD) Başkanı İzzet Stamati, Lüks markaların Türkiye'den çekilme kararı ile ilgili yaptığı açıklamada hem vergi yükünün ağırlığı hem de üretim maliyetlerinin yükselmesi ile birlikte markaların fiyatları tutturmakta güçlük çektiğini söyledi.