Ekonomik olarak zor günler geçiren vatandaşa müjde! 100 TL ile 200 TL arasında elektrik faturası desteği verilecek

TAKİP ET

Yapılan zamlarla beraber ekonomik olarak zor günler geçiren vatandaşa müjdeli bir haber geldi. Buna göre ihtiyaç sahiplerine 100 TL ile 200 TL arasında elektrik faturası desteği verilecek. İşte ayrıntılar...

Reklam
Reklam

Bir çok kaleme yapılan fahiş zamlarla beraber vatandaşın 2022 yılında aldığı asgari ücret yılın daha 2 ayı geride kalmadan çoktan eridi. Özellikle elektrik faturaları vatandaşın kara kara düşünmesine yol açıyor. Elektrik faturalarını ödemekte oldukça zorlanan ihtiyaç sahibi vatandaşlara müjdeli bir haber geldi. Buna göre PTT ihtiyaç sahibi vatandaşların elektrik faturalarını ödeyebilmeleri için 100 TL ile 200 TL arasında elektrik faturası desteği sağlayacak. Bu haberle beraber söz konusu vatandaşlar PTT’nin bu desteğinden faydalanmak için gerekli şartların neler olduğunu öğrenmek için arama motorlarını meşgul ediyor. 
İhtiyaç Sahiplerine Elektrik Faturası Desteği
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın elektrik faturası desteğinden faydalanmak isteyen kişilerin belirli bazı şartları karşılaması gerekiyor. İşte fatura desteğinden yararlanabilecek olan vatandaşlar:
Eşi Vefat Etmiş Kadınlara Yönelik Düzenli Nakit Yardım Programına dahil olanlar 
Muhtaç Asker Ailelerine Yönelik Düzenli Nakit Yardım Programına dahil olanlar 
Öksüz/Yetim ve Asker Çocuğu Yardım Programına dahil olanlar 
Şartlı Eğitim – Şartlı Sağlık Yardım Programına dahil olanlar 
Çoklu Doğum Yardım Programına dahil olanlar 
Kronik Hastalık Yardım Programına dahil olanlar 
Engelli aylığı alanlar
Yaşlı aylığı alanlar
Engelli yakını ylığı alanlar
65 yaş üstü muhtaç kişiler 
Yukarıdaki gruba dahil olan kişiler bakanlığın sağladığı elektrik faturası desteğinden faydalanabilecek. Yapılacak olan elektrik faturası desteği hanede yaşayan kişi sayısına göre değişiklik gösterecek. Yani 1-2 kişi için 103 TL, 3 kişi için 137 TL, 4 kişi için 171 TL, 5 kişi için ise 206 TL elektrik faturası desteği verilecek.
 

elektrik faturası destek PTT ekonomi vatandaş ihtiyaç