Ekranların sevilen, küçük Ayşegül'ünden; "Kocam da kocam" Merve'ye!

TAKİP ET

Küçük yaşta oyunculuk kariyerine başlayan güzel ve başarılı oyuncu Merve Boluğur, birçok ünlü dizide adından oldukça söz ettiren ve beğenilen isimlerden. Genç yaştan itibaren başlamış olduğu oyunculuk kariyerini gelin birlikte inceleyelim.

Reklam
Reklam

Uzun zamandır ekranlardan uzak bir hayat süren Merve Boluğur, geçtiğimiz hafta mutlu birlikteliklerini sürdürdükleri Mert Aydın ile hayatlarını birleştirmişti. Ön balayı için Kıbrıs’a gitmeyi tercih eden çiftin, sosyal medya hesabından yapmış oldukları paylaşımlar ile muhteşem bir tatil geçirdiğini görüyoruz.

Aldığımız bazı haberlere göre güzel oyuncu, yeni bir dizi projesi için görüşme aşamasında. Tarzı ve tutunduğu tavırlar ile her zaman adından söz ettiren ve kendine hayran bırakan Merve Boluğur, özellikle son dönemde sosyal medyada aldığı tavırlar sürekli konuşuluyordu. Uzun bir süredir ekranlarda görmediğimiz güzel isim ortaya atılan iddialara gör ekranlara geri dönmeye hazırlanıyor!

Müjdat Gezen Sanat Merkezi Tiyatro Bölümü'nde eğitimini tamamladıktan sonra, 2006- 2007 yılından itibaren ilk dizisinde rol almaya başladı. Hepimizin gençlik dizisi diyebileceğimiz Acemi Cadı’nın Ayşegül’ü olarak tanıdık Merve Boluğur’u. İlk başrolünü de ilk dizide almış oldu.

Acemi Cadı’dan sonra 2007 yılında Türkan Şoray ve Cihan Ünal'ın başrollerinde yer aldığı Aşk Yeniden dizisinde Eylül karakterine hayat verdi. Bu dizide kendisini pek hatırlayan yoktur. Ardından Kül ve Ateş dizisinde rastlıyoruz Merve’ye. Bu dizide Hayal İsfendiyar karakteri ile karşımıza çıktı ancak bu proje de pek tutulan bir dizi olmadı.

İşte bahtının döndüğü o dizi!

Merve Boluğur tüm karakteri ve kişiliğini bu dizi ile ortaya koyuyor. Ayşegül Yalçın olarak rol aldığı Küçük Sırlar dizisinde takındığı tavırlar ile yıldızının parladığı dizi oldu. Küçük Sırlar dizisinden sonra ünlü oyuncu kariyerine çok güzel dizileri yazdırmaya devam etti.

Ardından 2011- 2013 yıllarında Kuzey Güney’de Zeynep Çiçek karakterini canlandırdı. Kıvanç Tatlıtuğ ile mükemmel bir çift olarak karşımıza çıktı. Hem oyunculukları hem de aralarındaki uyuma hayran kalan binlerce insan oldu.

Muhteşem Yüzyıl’da 2013-2014 yıllarında baş döndürücü güzelliği ile Nurbanu Sultan’a hayat verdi. Topkapı Sarayı’nda dönemin elbiseleri ile dolaşan Boluğur, tüm dünya tarafından bilinen Cardi B.'nin bile dikkatini çekmeyi başarmıştı.

Merve Boluğur’un takındığı tavır, tutum ve mizacından dolayı kötü rollerde yer aldığında daha fazla hayran kazanan ve sevilen Boluğur, son olarak İçimdeki Fırtına dizisinde başrolü canlandırdı. Merve Boluğur; en son Ezgi Kara Bademli rolüyle bir araya geldi ve ardından uzun süre televizyon ekranlarına veda ermişti.