Ekrem İmamoğlu eleştirilere Süleyman Soylu'yu hedef alarak cevap verdi

TAKİP ET

İstanbul Büyükşehir belediye başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbul'da etkili olan sel felaketi sonrası tatilde olması nedeniyle sosyal medyada tepki toplamıştı. Ekrem İmamoğlu yaşanan gelişmeleri saniye saniye takip ettiğini belirtirken eleştirilere ise Süleyman Soylu'yu hedef alarak cevap verdi.

Reklam
Reklam

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbul’da yaşanan say felaketi sonrasında gündemde olan gelişmeleri değerlendirmek üzere kameralar karşısına geçti. Özellikle Esenyurt bölgesinde yaşanan sel felaketine ilişkin değerlendirmeler yapan Ekrem İmamoğlu, kendisine yönelik yapılan eleştirilere de cevap verdi. İstanbul Büyükşehir belediye başkanı Ekrem İmamoğlu açıklamasında içişleri Bakanı Süleyman Soylu’yu hedef aldı. Süleyman Soylu‘nun çizmeli fotoğrafına değinen Ekrem İmamoğlu, bu süreçte “çizmeni giy ve alanda fotoğraf ver” diye çok fazla iyi niyetli tavsiye aldığını söyledi.

İstanbul’da afet olmadı

Ekrem İmamoğlu açıklamasına Çeşme ve Datça’ya geçmiş olsun dileklerini ileterek başladı İstanbul Büyükşehir Belediye’sinin Datça ve Çeşme‘de 60 personeli ve 12 aracı ile yangın söndürme çalışmalarına destek olduğunu belirten Ekrem İmamoğlu ihtiyaç duyulması halinde personel sayısını arttıracaklarını söyledi.

Bayramda özellikle Esenyurt ilçesinde etkili olan şiddetli sağanak yağışı ile ilgili konuşan Ekrem İmamoğlu, birkaç gün gözlem yaptığını yorumları dinlediğini yazılanları okuduğunu ve o gün İstanbul genelinde afet benzeri bir durum yaşanmadığını söyledi. Sadece bir sokakta sorun olduğunu belirten Ekrem İmamoğlu, geçmiş yıllarda da aynı yerde defalarca sorun yaşandığını sözlerine ekledi.

Objektifin önünde çizme giyip görüntü vermem

İstanbul Büyükşehir belediye başkanı Ekrem İmamoğlu İstanbul’da sel felaket yaşanırken tatilde olması ile ilgili de açıklamalarda bulundu. Şov yapmaya değil sorun çözmeye uğraştığını belirten Ekrem İmamoğlu, gerçekten sorunu çözdüklerini belirterek suni bir gündem yaratıldığını söyledi. İstanbul Büyükşehir Belediye’sinde kahramanın bir kişi olmadığını tüm ekip olduğunu belirten Ekrem İmamoğlu, bu süreçte “çizme giy ve alanda fotoğraf ver” diye çok fazla tavsiye aldığını fakat kendisinin afet sonrası çizmesini giyip şov yapmayacağını, gösteriş olsun diye değil afet olduğunda vatandaşlar zarar görmesin diye öncesinde alt yapı çalışması yaparken çizme giyeceğini söyledi.