Ekrem İmamoğlu İBB'yi terörle ilişkilendiren Süleyman Soylu'ya cevap verdi

TAKİP ET

İstanbul Büyükşehir Belediye başkanı Ekrem İmamoğlu, bugün yaptığı açıklamada İBB'yi terörle ilişkilendiren İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya cevap verdi.

Reklam
Reklam

İstanbul Büyükşehir Belediye başkanı Ekrem İmamoğlu, bugün Beyoğlu'na gitti. Burada Beyoğlu sineması virgülü Muammer Karaca Tiyatrosu ve botlar Apartmanı ile Metro Han’daki çalışmaları inceleyen Ekrem İmamoğlu, basın mensuplarına açıklamalarda da bulundu.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya cevap verdi

Basın mensuplarının İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun bugün yaptığı açıklamaları sorması üzerine konuşan Ekrem İmamoğlu, Bakan Soylu için “yalancı ve iftiracı” ifadelerini kullandı. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun Türkiye ve Türk milleti için ciddi bir güvenlik problemi olduğunu iddia eden Ekrem İmamoğlu Birgül “Çok acıdır. Sözleri acıdır. İnsanlarımızı bölen, kurumlarımızı ne yazık ki bölen bir anlayışa sahip bir dile sahiptir. Bunun tedbirinin alınması lazım. Bu ülkemize, milletimize zarar veriyor. Şu anki hükümete zarar veriyor. Sayın Cumhurbaşkanı'na zarar veriyor. Tedbir alması gereken kişi Sayın Cumhurbaşkanı'dır.” ifadelerini kullandı.

Süleyman Soylu ne demişti?

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu bugün yaptığı açıklamada İBB'de işe alınan 15.000 kişiye güvenlik soruşturması yapılmadığını söylemişti. İstanbul Büyükşehir Belediyesi bünyesinde çalışan 1668 kişinin veya yakınının Terör örgütü ile irtibatlı olduğunu söyleyen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, “Söz konusu 1668 kişinin terör örgütlerine göre dağılımı şöyledir;  FETÖ/PDY 875, PKK/KCK 432, DHKP/C 143, THKP/C 66, TKP/ML 64, MLKP 33, DEAŞ 3, El Kaide 1 ve diğer örgütler 51." demişti.