Ekrem İmamoğlu'na 2 yıl 7 ay 15 gün hapis cezası! İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı'ndan atıldı mı, görevden uzaklaştırma alacak mı?

TAKİP ET

Ekram İmamoğlu'na verilen 2 yıl 7 ay 15 gün hapis cezası tüm gündemi etkisi altına aldı. Başka konu konuşulmaz oldu. Herkes Ekrem İmamoğlu'nun akıbetini merak ediyor. 2023 seçimlerinde Cumhurbaşkanı adayı olabilecek mi, İstanbul Büyükşehir Başkanı olarak görevden uzaklaştırma alacak ya da görevine son mu verilecek? Merak edilen tüm detaylar haberimizde…

Reklam
Reklam

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu için yürütülen ahmak davasında karara varıldı. İmamoğlu için 2 yıl 7 ay 15 gün hapis cezası ile birlikte siyasetten uzaklaştırma kararı verildi. Verilen kararın ardından en çok merak edilen konu ise Büyükşehir başkanlığının düşüp düşmeyeceği ve önümüzde yer alan 2023 seçimlerinde Cumhurbaşkanı adayı olup olamayacağı…

İstanbul Başkanlığı için süreç nasıl ilerleyecek?

Mahkemeden çıkan hapis ve siyasi yasak kararı üst mahkemelerde yargı yoluna açık. Çıkan bu karar İstinaf ve Yargıtay’a taşınarak oradan kesin karar çıkması beklenecek. Yargıtay ve İstinaf mahkemelerinden hapis ve siyasetten uzaklaştırma kararı kesinleşirse Ekrem İmamoğlu görevden alınarak bir daha hiçbir seçimde aday olamayacak.

2023 Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde aday olabilir mi?

Üst mahkemeye taşınan dava kesinleşmediği sürece Ekrem İmamoğlu vazifesine devam edebilecek ve hatta 2023 Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde de adaylığını koyabilecek.