Ekrem İmamoğlu-Ömer Arısoy kavgası! Kameralar önünde birbirlerine girdiler

TAKİP ET

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Zeytinburnu Belediye Başkanı Ömer Arısoy, kameralar önünde birbirine girdi. İSKİ'nin yapımı tamamlanan yeni hizmet binasının açılışına katılan İBB Başkanı İmamoğlu ile Zeytinburnu Belediye Başkanı Ömer Arısoy, kameralar önünde sert bir şekilde tartıştı. Tansiyonun yükseldiği anlar an be an kaydedildi.

Reklam
Reklam

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Zeytinburnu Belediye Başkanı Ömer Arısoy, kameralar önünde birbirine girdi. İSKİ’nin yapımı tamamlanan yeni hizmet binasının açılışına katılan İBB Başkanı İmamoğlu ile Zeytinburnu Belediye Başkanı Ömer Arısoy, kameralar önünde sert bir şekilde tartıştı. Tansiyonun yükseldiği anlar an be an kaydedildi. Abdi İpekçi Spor Kompleksi inşaatının durdurulmasına tepki gösteren Zeytinburnu Belediye Başkanı Ömer Arısoy, İmamoğlu ile kameralar önünde tartıştı. İmmaoğlu ve Arısoy arasındaki tartışma kameralara an be an yansırken tansiyonun bir hayli yükseldiği görüldü. İşte İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Zeytinburnu Belediye Başkanı Ömer Arısoy arasındaki tartışmanın detayları…

İnşaatın Durdurulmasına Tepki Gösterdi

İSKİ’nin yapımı tamamlanan Bakırköy ve Zeytinburnu ilçelerinde toplamda 341 bin aboneye hizmet verecek olan yeni binasının açılışına katılan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ile Zeytinburnu Belediye Başkanı Ömer Arısoy arasında tansiyon yükseldi. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Abdi İpekçi Spor Kompleksi’nin inşaatının durdurulmasının haksızlık olduğunu söyleyen Arısoy, ‘Para cezası uygulamasının bir dayanağı yoktur. İBB’nin projede üzerine düşen sorumlulukları vardır.’ dedi.

İmamoğlu’ndan Tepki

Tartışmada tansiyon bir anda yükselirken İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, ‘2020’de, bak söylüyorum, bakın bir şey söylüyorum. Bakana kaç tane mektup yolladım biliyor musun? Onu da devralıp biz yaparız sen merak etme. Bakın dedim ki ne düşünüyorsunuz? Bir projeyi belediyeye gelip anlatmaz mı bir insan? Bak bana geleceğine dair randevu veriyor . Yazışmaları yollayacağım sana. Randevu veriyorum geliyor, bakın dinleyin. Belediye başkanı konuşuyor. Randevu veriyorum belediye başkanı olarak o gün gelmiyor. 1 saat kala haber veriyor. 1 hafta boyunca 2 kez arıyorum’ sözleriyle Arısoy’a karşılık verdi.

‘Mülk Sahibi Devlettir’

Bu konuyu kameralar önünde konuşmak istemediğini söyleyen Zeytinburnu Belediye Başkanı Arısoy’a İmamoğlu’ndan tekrar yanıt geldi. İmamoğlu, ‘Bak sen de kameralar önünde konuştun. Hepsinin bir sürü noktası var. Bak Basketbol Federasyonu Başkanı dönüş bile yapmıyor. 2 defa mektup yazdım. Spor Bakanlığı’na 2 defa mektup yazdım, gelin projenizi bizle konuşun diye. Mülk sahibi devlettir. Devletin karşısında büyükşehir var gelip konuşacak. Bak senle konuşmuşlar ne güzel.’ ifadelerini kullandı. İki ismin arasında tansiyonun yükseldiği anlarda Arısoy, ‘Medyanın önünde bir büyükşehir belediye başkanı ile tartışmak doğru değil. Benim nezdimde olanı anlattım sayın başkan. Ben buraya İSKİ’nin açılışı için geldim. Teessüf ediyorum.’ dedi ve açılışın ardından bölgeden ayrıldı.