Eksi 20 derece soğuk yaşayan Ardahan'da Türk Bayrağı dondu!

TAKİP ET

Ardahan'da bulunan bir üs bölgesinde Türk bayrağının soğuktan donduğu görüldü. Bazı yerlerde 5 metreyi aşan Ardahan'da termometreler -20 dereceyi gösterdi.

Reklam
Reklam

Türkiye'nin en soğuk illerinden biri olan Ardahan'da termometreler -20 dereceyi gösterdi. Bölgede bulunan bir üs bölgesin Türk Bayrağının soğuktan donduğu fark edildi.


Bir çok bölgesinde 1,5 metreyi aşan kar kalınlığı bazı yerlerde neredeyse 5 metreye yaklaşan Ardahan'da Mehmetçiğin zorlu hava şartlarıyla mücadelesi de gözle görülmüş oldu. Türk Kara Kuvvetleri’nin yurt içinde ve sınır ötesindeki 395 ayrı üs bölgesinde gece sıcaklığının eksi 20 derecenin altına indiği belirtildi.


Hakkari’deki İkiyaka dağlarında TSK'nın Binbirkapı Üs Bölgesi’nde ise termometrelerin eksi 25 dereceyi gösterdiği bildirilirken bölgede kar kalınlığının 480 santimetre olarak ölçüldüğü kaydedildi.

Ardahan kırsalında bulunan Yiğitler Hudut Karakolu’nda ise hava sıcaklı eksi 20 derecede iken üs bölgesindeki Türk Bayrağı'nın soğuktan donmuş hali de kayıtlara geçti.

 

ardahan eksi 20 derece türk bayrağı soğuktan dondu