Elektrik faturalarına tepki büyüyor! Hükümetten elektrik faturası açıklaması geldi

TAKİP ET

Son aylarda gelen elektrik faturaları sonrası vatandaşlar tepki göstermeye başladı. Ard arda gelen elektrik zamları halkı yok artık dedirtti. Bunun üzerine hükümetten elektrik faturaları hakkında açıklama geldi. Birçok vatandaşın mağduriyetine neden olan elektrik faturaları üzerine yeni düzenlenme yapılması bekleniyor. Elektrik faturası hakkında gelen açıklama detayları...

Reklam
Reklam

Vatandaşların faturaya verdiği tepkiler günden güne büyüme başladı. Hükümet yetkileri konu hakkında açıklamayı yaptı. Ekonominin kötü olduğu bu dönemlerde faturalara gelen zamlar tepkilere neden olurken Cumhurbaşkanı Sözcüsü Kalın, vatandaşların isyanlarına tepkisiz kalmayacaklarını açıkladı. 


Kalın, yaptığı açıklamasında düzenleme geleceğini ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bu konuda gerekli talimatı verdiğini söyledi. Ancak talimatın içeriğiyle ilgili net bir bilgi vermedi. Kalın canlı yayında, “Çok yakında elektrik faturalarına yeni düzenleme gelecek. İyileştirmeler devam edecek. Cumhurbaşkanı’mız da gerekli talimatları veriyor. Vatandaşlarımızı enflasyona ezdirmeyeceğiz” diyerek adeta fatura hesaplama tutarındaki kilovat saati oranının 120'ye çıkarma hareketinin de amacına ulaşamadığı itirafında bulunmuş oldu.

elektrik faturaları elektrik faturalarına indirim geldi mi elektrik faturası açıklaması