Elektrik faturalarında tasarruf etmek isteyenlere elektriğin indirimli olduğu saatler

TAKİP ET

Son gelen zamlarla beraber elektrik faturalarında tasarruf yapmak isteyen vatandaşlar çözüm yolu aramaya koyuldu. Bu çözümlerden birini de elektrik kullanım saatlerine dikkat etmekte buldular. Peki hangi saatlerde elektrik daha ucuz? İşte konuya ilişkin detaylar...

Reklam
Reklam

Son zamanlarda yapılan zamlar kapsamında elektriğe de belli miktarda zam geldi. Bu zamlar doğrultusunda vatandaşlar tasarruf yapmanın yollarını aramaya başladı. Bu haberimizde nasıl tasarruf yapılacağını, hangi saatler arasında elektriğin daha ucuz olduğunu açıkladık. Peki hangi saatler arasında elektrik daha ucuz? elektrik hangi saatlerde indirimli ve saat kaçtan sonra ucuz? Belirlenen saatlerde elektrik kullanımı sağlayanlar faturalarında daha ucuz rakamlarla karşılaşabilirler. İşte ucuz elektrik saatleri…
Elektrik faturalarında tasarruf yapmak isteyen vatandaşlar elektriğin daha ucuz olduğu saatleri öğrenerek bu saatler içinde elektrikle olan işlerini halletmek istiyorlar. Bu saatler arasında %30-%40 tasarruf etmek isteyenler bu zaman dilimlerini araştırıyor. Peki elektrik hangi saatler arasında daha ucuz? İşte konuya ilişkin detaylar…
Elektrik indiriminden nasıl yararlanılır?
Elektrik kullanımını ucuza getirmek isteyenler belli saatler arasında kullanım sağlamaya çalışıyorlar. Bu saatlerdeki indirimden yararlanmak için şu işlemlerin yapılması gerekiyor:
- Öncelikle eski sayaçların yerine akıllı sayaç taktırmanız gerekmektedir. 
- Eğer ki sayacınız eskiyse tasarruf saatlerinde bile elektriği kullansanız dahi normal tarife kapsamında fatura hesaplamanız yapılacaktır. 
- Elektrik saatinizi değiştirmek için elektrik dağıtım firmanıza başvuru yapmanız gerekmektedir. Başvuru sonrası sayacınız değiştikten sonra elektriğin ucuz olduğu saatlerde kullanım yaparak tasarruf edebilirsiniz. 
Elektrik faturasında nasıl tasarruf yapılır?
- Evinizde elektrik harcayan makineler çoğunlukla da çamaşır makinesi ve bulaşık makinesi kullanırken belli saatler arasında kullandığınız takdirde elektrik faturasında tasarruf sağlayabilirsiniz. Bunun yanı sıra şohbenli ya da kombili bir evde yaşıyorsanız indirimli saatlerde kullanım sağladığınızda faturanızda büyük fark olacaktır. 
- Ayrıca evinizde led ampul yerine eski usul aydınlatma kullanıyorsanız bunları da değiştirmeniz de fayda var. Özellikle de sürekli kullanmadığınız banyo ve tuvaletlerde düşük wattlı ampuller kullanmanız daha iyi olacaktır. 
- Evinize beyaz eşya alırken özellikle A+++ olması önemlidir. Eşyalarınızı bu şekilde seçmeniz tasarruf sağlamanıza çok yardımcı olur. 
- Tüm bunların yanı sıra televizyon izlerken odanızın ışığının kapanması sizin faydanıza olacaktır. Bu durum hem gözlerinizin çok yorulmamasına fayda sağlar hem de tasarruf yapmanıza fayda sağlar.
- Ayrıca tasarruftan daha da faydalanmak için ütülerinizi gece saatlerinde yapabilirsiniz. 
Elektrikte T1, T2, T3 nedir?
-T1 gündüz tarifesidir, 06:00 – 17:00 saatleri aralığında geçerlidir.
- T2 akşam tarifesidir, 17:00 – 22:00 saatleri aralığında geçerlidir.
- T3 gece tarifesidir 22:00 – 06:00 saatleri arasında geçerlidir.
Elektrik indirim saatleri 2022
Elektriğin en ucuz olduğu ve tasarruf sağlayabileceğiniz saatler T3 tarifesi kapsamında olan saat 22.00-06.00 arasındadır. Eğer ki elektrik kullanımını bu saatler arasında yaparsanız %30-%40 daha ucuz faydalanırsınız. Diğer ucuz saatler ise T1 tarifesi kapsamında olan gündüz tarifesidir. En pahalı olan ise T2 kapsamında yer alan akşam tarifesidir. Elektrikle ilgili işlerinizi bu tarifler kapsamında yer alan saatler arasında gerçekleştirirseniz faturalarınız daha uygun gelecektir. 
Elektriğin ucuz olduğu saatler 2022
Elektriğin tüketim saatlerindeki indirim oranları ile ilişkili üç farklı tarife bulunmaktadır. Bu saatler arasında en ucuz olan ise yukarıda da bahsettiğimiz gibi T3 kapsamındaki 22.00-06.00 saatleri arasındaki tarifedir. 
Elektrik gece tarifesi saat kaçta başlıyor?
Gece tarifesi saat 22.00’de başlarken 06.00’da sona ermektedir. Elektriği en uygun ve tasarruflu kullanmak isterseniz bu saat aralığını tercih edebilirsiniz. Diğer ucuz tarife ise gündüz tarifesidir. 
Elektrikte devlet desteği ne kadar? Bu destekten kimler yararlanabiliyor? 
Sosyal yardımlardan yararlanan binlerce kişinin elektrik faturaları da devlet tarafından ödenmektedir. Bu yardımdan yararlanmak için başvuran bireyin bulunduğu hanede kişi başı gelirin net asgari ücretin 1/3 altında olması gerekmektedir. Eğer ki belirtilen bu şart sağlanıyorsa elektrik faturasının belli kısmını devlet ödemektedir. 2022 yılında elektrik faturasının 80 lirası devlet tarafından karşılanmaktadır. 
Devlet tarafından destek alacak kişilere yine devlet tarafından PTT’ye kontör/bakiye yüklenmektedir. Fatura ödeyecek kişi ödeme için PTT’ye gidince orada bulunan bakiye toplam tutardan düşer ve kalan tutar kişi tarafından ödenir. 

elektrik faturaları indirimli elektrik saatleri tasarruf