Elektrik faturası desteği nedir? Elektrik faturası desteğinden kimler yararlanabilir?

TAKİP ET

Kış mevsimini iyice hissettiğimiz bu günlerde vatandaşların elektrik kullanımı da arttı. Isınmak için elektrik sobası kullananların faturaları da kabarık gelmeye başladı. Devlet tarafından ihtiyaç sahibi vatandaşlara kış yardımına başlandı. Elektrik faturasını ödemede destek sağlanıyor. Dar gelirliler talep etmesi üzerine elektrik fatura desteğinden yararlanabilmektedirler. Peki, elektrik faturası desteği nedir? Elektrik faturası desteğinden kimler yararlanabilir? İşte soruların yanıtları...

Reklam
Reklam

Havaların soğumasıyla birlikte elektrik kullanımı artmaya başladı. Dar gelire sahip kişiler faturalarını ödemede güçlük çekmektedir. Bu nedenle ihtiyaç sahiplerine devlet tarafından destek sağlanıyor. Dar gelirliler talep etmesi üzerine elektrik fatura desteğinden yararlanabilmektedirler. Vatandaşlar bu durum karşısında mutlu olurken bu yardımdan nasıl yararlanabileceklerini de araştırmaya başladı. Peki, elektrik faturası desteği nedir? Elektrik faturası desteğinden kimler yararlanabilir? Elektrik tüketim desteği ne kadar? İşte merak edilen tüm soruların yanıtları haberimizde…

ELEKTRİK TÜKETİM DESTEĞİ NE KADAR?
Elektriğe gelen zamlar ve soğuk havalarla birlikte elektrik tüketiminin arttığı bu dönemde birçok vatandaş elektrik faturası desteğinden yararlanmak için araştırma yapmaya başladı. Elektrik faturası yardımının detayları belli oldu. Elektrik faturası ödemeleri PTT aracılığı ile vatandaşlara ödenecek. Destek miktarı ise hanedeki kişi sayısına göre değişmektedir. 1-2 kişilik aile için ödeme miktarı 103 lira olarak belirlendi. Elektrik fatura yardımı olarak da bilinen tüketim desteği 4 kişilik aile için 206 liraya çıkıyor.

ELEKTRİK FATURASI DESTEĞİ NEDİR?
Devlet tarafından ihtiyaç sahiplerine sağlanan elektrik tüketim desteği vatandaşlar tarafından araştırılıyor. Elektrik tüketim desteği, ihtiyaç sahibi vatandaşların yararlanması için oluşturulmuş bir destek türüdür. Elektrik tüketim desteğinden yararlanmak isteyen vatandaşlar, PTT şubelerinden başvurularını yapabilirler.

ELEKTRİK FATURASI DESTEĞİNDEN KİMLER YARARLANABİLİR?
Elektrik faturalarını ödemekte zorlanan ihtiyaç sahipleri devlet tarafından sağlanan elektrik tüketim desteğinden yararlanabilmektedir. Bunun için gerekli şartlar şu şekildedir:

Eşi Vefat Etmiş Kadınlara Yönelik Düzenli Nakit Yardım Programı

Muhtaç Asker Ailelerine Yönelik Düzenli Nakit Yardım Programı

Öksüz/Yetim ve Asker Çocuğu Yardım Programı

Şartlı Eğitim – Şartlı Sağlık Yardım Programı

Çoklu Doğum Yardım Programı

Kronik Hastalık Yardım Programı

Engelli Aylıkları

Yaşlı Aylığı

Engelli Yakını Aylığı

65 yaş üstü muhtaç kişiler
ELEKTRİK DESTEĞİNE NASIL BAŞVURU YAPILIR?
Soğuk havalarla birlikte elektrik tüketiminde de artış yaşandı. Bu nedenle devlet dar gelirli kişilere elektrik tüketimi için yardım yapmaya başladı. Elektrik faturası desteği almak isteyen ve halihazırda devletten sosyal yardım alan ihtiyaç sahipleri kimliği ve elektrik faturası ile PTT şubelerine giderek elektrik fatura desteğinden yararlanabilmektedir.

Evde bakım yardımı almasa da kronik hastalığı nedeniyle cihaza bağılı olan kişilere de benzer şekilde 200 liraya kadar elektrik fatura desteği sağlanmaktadır. Yeni dönemde bu destekten faydalanmak isteyen kronik hastalığı nedeniyle cihaza bağlı yaşayan kişiler evlerinden çıkmadan internet üzerinden elektrik tüketim desteği başvurusunda bulunabilecekler. 

elektrik tüketim desteği elektrik tüketim desteği başvurusu elektrik tüketim desteği nedir elektrik tüketim desteği kimler alabilir