Elektrik faturası yardım başvuruları başladı! Elektrik faturası yardım başvuruları nasıl yapılır/

TAKİP ET

Devlet sosyal yardımlarıyla vatandaşın yanında olmaya devam ederken özellikle son günlerde artış gösteren fatura fiyatları bu yardımların önemini bir kere daha vurguluyor. Gıdadan enerji fiyatlarına kadar birçok alanda yapılan zamlar vatandaşın faturalarını ödemesini zorlaştırıyor. Engelli, yaşlı aylığı vb. sosyal yardımlardan faydalananlar elektrik faturalarını ödemek için de maddi destek alabilecek. İşte detaylar...

Reklam
Reklam

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, maddi durumu iyi olmayan vatandaşlara birçok alanda maddi destek yapıyor. Elektrik faturası desteğiyle beraber de bakanlığın yaptığı desteklerin miktarı artmış oldu. Hanede yaşayan bireylerin sayısı doğrultusunda yapılan sosyal yardımların üst limiti 137.33 TL'den 206 TL'ye çıktı. Söz konusu yardımı alabilmek için bakanlığın belirlediği şartlara uymak gerekiyor. 

Kimler elektrik faturası desteğini alabiliyor?
Elektrik faturası yardımı, bakanlığın sosyal yardımlarından yararlanan vatandaşlar için başlatıldı. Evde bakım yardımında faydalanmasa da kronik hastalığından dolayı cihaza bağımlı olan kişiler 200 TL'ye kadar maddi destek alabiliyor. Bu yardımı almak isteyen kronik hastalığı olan vatandaşlar, evlerinden internet üstünden gerekli başvurularını yapabilecekler. 
Elektrik faturası destek başvuruları nasıl yapılıyor?
Elektrik faturası desteğini almayı isteyen kişiler kimlik ve elektrik faturalarıyla beraber en yakınlardındaki PTT'ye gidip başvurularını yapabilirler. Destek, hanede yaşayan dört kişi olduğu zaman 171,67 TL, beş kişi olduğu zaman ise 206 TL'ye kadar çıkartılıyor. Ancak vatandaşların söz konusu yardımdan faydalanmak için sosyal yardım kapsamı dahilinde olmaları gerekiyor.

elektrik faturası yardım başvuruları elektrik faturası yardımlarını kimler alabilir