Elektrikli cam ocağı temizlemenin en kolay yolunu anlatıyoruz

TAKİP ET

Yeni teknolojilerin kabulü her geçen gün artmaktadır. Bu, büyük ölçüde cam seramik ocakları piyasada tutan bazı önemli nedenlerden kaynaklanmaktadır. Kullanım güvenliğinin ve sürdürülebilirliğinin, güzelliğinin ve mutfak gereçleriyle (mutfak gereçleri, tencere, tava, tava ve güveç) geniş uyumluluğunun ve olağanüstü kullanım kolaylığının olduğu mutfaklar olağanüstü temizlikte.

Reklam
Reklam

Günlük ve yoğun kullanımları nedeniyle, mutfakların parlak ve lekesiz kalması için gerekli ve yeterli bakım veya temizliğe, ayrıca sağlıklı ve sağlıklı hazırlıklar elde etmek için mükemmel temizliğe ihtiyaç duyması yaygındır. Bu nedenle bugün size sırlı seramiğinizi temizlemenin ve her zaman nikel kaplı kalmasını sağlamanın en iyi püf noktalarını göstereceğiz. Bu temel cihazın kullanım ömrünü artırmanın yanı sıra, görünüşte yeni ve dayanıklı bir kaplamanın keyfini çıkarabileceksiniz.

Yenilikçi ve yaygın olarak kullanılan pişirme teknolojisi

Cam seramik denilen bu sistem, ısı kaynağı ile ısıtılacak kap arasına bir cam eklenmesinden oluşur. Bu yenilikçi mekanizma, temizlemesi basit, bakımı kolay olması ve kalan ısı hakkında bilgi veren yanlışlıkla yanmaları önlemek için ısı gösterge ışıklarına sahip olması mümkün olduğu için kullanıcılar tarafından çok iyi kabul görmüştür. Ayrıca, kayda değer etkili enerji tasarrufu sağlar.

Cam seramikler büyük ölçüde uyarlanabilirdir ve yalnızca elektrikli olmaları gerekmez. Unutmayın ki ısı kaynağını pişirdiğiniz kap veya tavadan ayıran şey bir bardaktan başka bir şey değildir. Bu nedenle piyasadan gazlı, elektrikli veya indüksiyonlu ocaklar alabilirsiniz. Ayrıca, içlerine entegre edilmiş harika bir teknolojiye sahiptirler; bu, çoğunun zamanlayıcılara ve gurme kalitesinde sonuçlar elde etmek için son derece kullanışlı programlara sahip olmasına olanak tanır.

Bu mutfaklardan birini satın alırken en büyük korku, onu uzun süre parlak ve temiz tutmak, böylece ömrünü uzatmak ve her zaman parlak ve yeni görünmesini sağlamaktır. Bununla birlikte, kullanımla kaçınılmaz olarak kirlenecektir, bu da düzgün ve düzenli olarak temizlemek ve bakımını yapmak için fazlasıyla yeterli bir nedendir.

İşte cam seramik ocakları etkili bir şekilde temizlemek, çok yüksek verimlilik oranlarına ulaşmak ve çoğu durumda kendi evinizde bulunan hassas ürünleri ve temizlik maddelerini uygulamak için temel adımlar. O halde... Cam ocaklarınızı ilk günkü gibi göstermek için işe koyulalım!

Cam seramik ocakları temizlemenin şaşmaz hilesi

Aşağıda anlatacağım temizleme tekniği net olarak tanımlanmış 3 adımdan oluşmaktadır. Bakalım:

Sirke kullanımı: Sirke ve suya batırılmış bir bez kullanarak , iz veya kir lekeleri olan alanlarda ısrar ederek tüm yüzeyi ovmaya devam edin. Bir mutfak spatulası (metal veya polimer) yardımıyla büyük kir ve yemek artıklarını temizleyebilirsiniz. Bu sirke ile silme işlemi gerektiği kadar tekrar edilebilir. Bittiğinde, her şeyi bir kağıt havluyla kurulayın.

Diş macunu uygulaması: Isı kaynaklarına (seçtiğinizden) bir miktar diş macunu ekleyin ve bez yardımıyla dairesel hareketlerle yayın. Daha fazla kalıntı birikimi fark ettiğiniz yere daha fazla baskı uygulamaya çalışın ve daireler çizerek kuvvetlice ovalayın.

Durulayın ve alkol uygulayın: Son olarak, suyla nemlendirilmiş bir bezle kalan diş macununu çıkarabilirsiniz. Tüm kalıntıları temizlemeyi başardığınızda, bir püskürtücü kullanarak suda (%50 ve %50) seyreltilmiş alkolü püskürtmenin zamanı gelmiştir. Bittiğinde emici kağıt veya mutfak havlusu ile çok iyi kurulayın ve cam seramik ocağın keyfini yeni alınmış gibi çıkarabileceksiniz.

Kabartma tozu ve su: bazen, ısı kaynaklarından birinin etrafında, çıkarılması son derece karmaşık olan yanmış bir çit oluşur. Ancak bu durumda çok etkili olan ev yapımı bir numara var: 2 çay kaşığı kabartma tozu ve 10 santimetre su ile bir çeşit macun yapmaktan ibarettir. Hazırladıktan sonra, yanmış yüzeye yayın ve ardından sirke ile püskürtün. Karışımın yaklaşık 5 dakika etki etmesini bekleyin ve ardından silin.

Cam seramik ocakların temizliği için ek öneriler

Bu tip cihazlarda bulunan vitrifiye seramiklerin temizliği oldukça hassastır, bu da kolayca zarar görebileceği veya çizilebileceği anlamına gelir; bu nedenle, azami özen gösterilmelidir. Tüm riskleri önlemeye dikkat edin.

Uygun temizlik gereçleri: Uygun aletlerin kullanılması başarıyı garanti edecektir: yumuşak bezler, ayrıca bir tür sünger, kaliteli emici kağıt ve seramik yüzeye zarar vermemek için en iyi koşullarda olduğunu doğrulayabileceğiniz bir spatula.

İlk adım olarak sabun ve su: Etkili temizlik için temel bir adım olarak, kabuksuz veya yapışmamış kiri çıkarmak için su ve yumuşak bir deterjan karışımı ile başlamaktan daha iyi bir şey yoktur.

Spatula desteği: En kabuklu kiri kazımak ve çıkarmak esastır. İdeal olan, 30°'lik bir eğim elde etmek ve cam seramik yüzeyde çarpma veya çiziklerden kaçınmak için optimal bir tutuş sağlamaktır.

Özel temizlik ürünleri: Piyasada cam seramik yüzeyler için özel olarak tasarlanmış sayısız temizlik ürünü bulunmaktadır. Bunları kullanmaya karar verirseniz, cama parlaklık katan bir tane satın alın ve aşındırıcı olan veya birden fazla işlevi olan her şeyi atın.

Sonsuza dek süren bir vitro için etkili yıkama ve bakım

Cam seramik ekipmanınızın kullanım ömrü her zaman ona sunabileceğiniz gerekli bakıma bağlı olacaktır. Bu sadece görsel bir konu değildir, bu nedenle en az miktarda dökülme ve sıçrama elde etmek ve tabii ki çok dikkatli olmak ve sırlı seramiğin yanmasını önlemek önemli bir adımdır. Başka bir deyişle, bu camın önleyici bakımı, bu temel ev aletinin daha uzun süre dayanmasını sağlayabilir. “Önlemek tedavi etmekten iyidir” sözünü mutlaka biliyorsunuzdur. Burada da geçerlidir.

Cam seramik ocaklar için uygun ve uyumlu kap, tencere ve tavalar kullanın. Bu yüzeyde yüksek oranda hasar, uyumlu olmayan pişirme kaplarının kullanılmasından kaynaklanmaktadır. Bu yüzeyler ayrıca kesme tahtası, doğrama ve dilimleme tahtası olarak veya fırından yeni çıkmış yemekleri yerleştirmek için kullanılmamalıdır.

Son olarak, sağduyulu davranın ve kirlenmeyi büyük ölçüde en aza indirin. Bu, cam seramik ocağınızın ömrünü etkin bir şekilde uzatmanıza, yepyeni bir mutfak gibi parlak bir etki ve muhteşem bir estetik elde etmenize olanak sağlayacaktır.