Elektrikte engelli indirimi var mı? Elektrik engelli indirimi nedir, ne kadar? Elektrik engelli indirimi şartları

TAKİP ET

Elektrik fiyatlarının iyice yükseldiği şu günlerde engelli vatandaşlar elektrikle engelli indirimi şartlarını öğrenmeye çalışıyor. Peki Elektrikte engelli indirimi var mı? Elektrik engelli indirimi nedir, ne kadar? Cevapları haberimizde...

Reklam
Reklam

2022 yılına girilmesiyle birlikte elektriğe yapılan peş peşe zamlar vatandaşın cebini yakmaya devam ediyor. Kademeli olarak yüzde 50-125 arasında yapılan zamlarla birlikte 150 kilovatsaatlik tüketim sınırının altında elektrik tüketen haneler zamlı tarifelerden muaf tutulacak. Türkiye’de yaşayan binlerce engelli vatandaş ise elektrik fiyatlarında kendilerine özel bir indirim verilip verilmediğini, veriliyorsa şartlarının neler olduğunu öğrenmek için arama motorlarını yoğun bir şekilde meşgul ediyor. Peki Elektrikte engelli indirimi var mı? Elektrik engelli indirimi nedir, ne kadar? 
Elektrikte Engelli İndirimi Var Mı?
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı engelli vatandaşların elektriği indirimli bir şekilde kullanmasını sağlıyor. Fakat bu fırsattan yararlanmak isteyen engelli vatandaşların bazı şartları karşılaması gerekiyor. İşte o şartlar:
- 18 yaş altı engelli yakını maaşı alanlar
- 65 yaş maaşı alanlar
Bu şartları sağlayan engelli vatandaşlar Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nda başvuru yapmak üzere müracaat edebilirler. Elektrik indiriminden faydalanan engelli insanların alacağı indirimler hanelerindeki kişi sayısına göre değişiklik gösteriyor. Eğer hane halkı 1-2 kişiyse 103 TL, 3 kişiyse 133 TL, 4 kişiyse 171 TL, 5 kişiyse 203 TL elektrik indirimi yapılıyor. 

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı engelli elektrik indirimi elektrik zam