Elektrikte yeni formül: Konutlara KDV indirimi, esnafa kademeli tarife!

TAKİP ET

Elektrik faturalarında indirim yapılabilmesine yönelik başlatılan çalışmalarda yeni formüller masaya yatırıldı. Yeni tarifelerde konutlara KDV indirimin yapılması ele alınırken esnaf için de kademeli tarifenin gelebileceği değerlendiriliyor.

Reklam
Reklam

Geçtiğimiz gün 21 dağıtım şirketiyle bir toplantı yapan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, Çarşamba günü katılacağı kabine toplantısında enerji faturalarında meydana gelen yükün azaltılmasıyla ilgili başlattığı çalışmalar hakkında kabineye bir sunum yapması bekleniyor. 



Bakanlık, sunumunda masaya esnafa kademeli model, konutlar için de kademe yükseltilmesi ile KDV indiriminin yapılabileceği konularında yaratılacak yeni formülleri yatırması bekleniyor. Ayrıca, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından verilen destek miktarlarının artırılmasıyla birlikte Cemevi, dernek ve vakıfların da 'ticarethane' tarifesinden çıkarılmasına yönelik bir teklif sunulacağı konuşuluyor.



KDV ORANI DÜŞEBİLİR!

Enerji yönetiminden edinilen bilgilere göre, faturalar için rahatlatma adımları adı altında başlatılan çalışmalarda hükümetin 210 kilovatsaat olarak getirilen kademeli tüketimde faturalardaki yüzde 18'lik KDV'nin sadece meskenler için sınırlı olması kaydıyla düşürülmesine yönelik bir teklif masaya yatırılacak.  



ESNAFLARIN TARİFELER DEĞİŞEBİLİR

Esnaflar için getirilmesi düşünülen kademeli tarifeleri ile ilgili oranlar da yine görüşülmeye alınacak. Küçük esnafların meskenler gibi ortalama tüketim miktarları belirlenecek ve o miktara kadar olan kısımları düşük faturalandırılma sınıfına alınacak.

 

elektrik faturaları konutlara kdv indirimi esnafa kademeli tarife yeni formül elektrik indirimi