Elon Musk'ın serveti saatler içinde 12 milyar dolar düştü! Trumpçılara oy vereceğini açıkladı ve…

TAKİP ET

Elon Musk, bugün geçtiğimiz saatlerde politik görüşünün tamamen değiştiğini duyurdu. Tesla'nın değer kaybetmesiyle birlikte Elon Musk'un servetinin 12 milyar dolar eridiği görüldü. Musk, artık eski ABD Başkanı Donald Trump'ın, yani cumhuriyetçilerin partisine oy vereceğini açıklamıştı.

Reklam
Reklam

Elon Musk, nisan ayının sonlarında 44 milyar dolar gibi bir fiyata Twitter’ı satın almak üzere anlaşmaya varmıştı. Geçtiğimiz günlerde de siyasi açıdan oldukça tartışmalı bir açıklama yapmıştı. Musk, aynı zamanda elektrik otomobil şirketi Tesla’nın S&P 500 borsa endeksi, EGS (çevre, sosyal ve yönetişim) listesinden çıkarılmasına tepki göstermişti ve Tesla’nın bu konuda bir lider olduğunu söylemişti.
Tüm bunların yanı sıra Elon Musk, ESG’nin bir aldatma olduğunu söylerek ve ‘sosyal adalet savaşçıları’nın silah haline getirdiğini de savunmuştu. Musk’ın bu tepkisi gündem olmuş ve bunun ardından “Bana karşı yürütülen politik saldırılar önümüzdeki aylarda inanılmaz derecede daha fazla artacak” paylaşımında bulundu. Bundan sonra siyasi görüşünün değiştiğini de şöyle açıkladı:

“Artık Cumhuriyetçiler’e oy vereceğim”:



“Geçmiş dönemlerde demokratlara oy verdim, çünkü çoğunlukla onlar iyilik partisiydiler. Ancak bölünme ve nefret partisine dönüştüler. Bu sebeple artık onları desteklemem ve Cumhuriyetçilere oy vereceğim. Şimdi bana karşı yürüttükleri kirli oyun kampanyalarını görün, izleyin…”
Musk’ın yaptığı bu siyasi açıklamayla birlikte Tesla hisseleri bu yılın en düşük seviyelerine indi. Yüzde 7’ye yakın değer kaybeden Tesla hissesinin değerleri, son olarak 700 dolar seviyelerinde görüldü. Hisselerin değer kaybetmesi Elon Musk’ın servetinde saatler içinde 12 milyar dolar civarında bir erimeye sebep oldu.
Blomberg’in hesaplarına göre Tesla’nın kaybettiği değer, Musk’ın servetinin yaklaşık 12,3 milyar dolar azalmasına sebep oldu. Musk, buna rağmen en yakın rakibinden neredeyse 2 kat daha fazla servete halen sahip, dünyanın en zengin insanı olmaya hala devam ediyor. Musk’ın 300 milyar doları aşan serveti, bugün 210 milyar dolar civarında kaldı.