Emekli dostu Vakıfbank, Ziraat Bankası ve Halkbank duyurdu: Emeklinin darboğazdan kurtulması için 4750 TL nakit para veriliyor

TAKİP ET

Emekli dostu bankalar harekete geçti nokta İçinde bulunduğumuz ekonomik kriz nedeniyle zor günler geçiren emekli vatandaşlar için yeni bir ödeme açıldı. Ziraat Bankası, Vakıfbank ve Halkbank emekli vatandaşları darboğazdan kurtaracak kampanyayı biraz önce resmi internet siteleri üzerinden yayınladığı. Ancak kampanya sadece hafta sonuna özel ve emekli vatandaşların hemen başvuru yapması gerekiyor. Detaylar haberimizin devamında…

Reklam
Reklam

Emekliler için 2022 yılı altında çok iyi başlamıştı ancak sonrasında peş peşe yapılan zamlar nedeniyle emekli vatandaşlar artık geçinmekte güçlük çekecek duruma geldi. Milyonlarca emeklinin bayram ikramiyesi umudu da geçtiğimiz günlerde boşa çıktı. Emekliler şimdi Temmuz ayında ya maaşlarına yapılacak olan iyileştirmeyi heyecanla Beklerken kamu bankalarından Müjdeli Haber geldi. Ziraat Bankası, Vakıfbank ve Halkbank sadece hafta sonuna özel emekliye nakit kampanyası başlattı. Emekli dostu devlet bankaları resmen kesenin ağzını açtı ve hafta sonu nakit para ihtiyacı olan emeklilere şarıl şarıl para akıtmaya başladı.
 

Emekli dostu Vakıfbank, Ziraat Bankası ve Halkbank duyurdu: Emeklinin darboğazdan kurtulması için 4750 TL nakit para veriliyor.


Acil nakit para ihtiyacı olan emekli vatandaşlar için müjdeli haber devlet bankalarından geldi. Vakıfbank, Ziraat Bankası ve Halk Bank az önce bir son dakika duyurusu yaparak Hafta sonuna özel şekilde emekli vatandaşlara nakit para verileceğini bildirdi. SSK, BAĞ-KUR ve Emekli Sandığı emeklisi milyonlarca vatandaş hemen başvuru yaparak kamu bankalarından ihtiyaçları doğrultusunda en az 4750 TL nakit para alabilir. Emekli vatandaşlar için üst sınırı ise 10 bin TL olarak belirlendi. Başvuru şartları arasında en önemli Detay emekli olmak. Bunun dışında bankalar emeklilere Zorlayacak şartlar koymuyor ve avantajlı faiz oranları ile emeklileri darboğazdan kurtarmaya çalışıyor.

Ödemeye 3 ay sonra başlayın

Pandemi sonrasında başlayan ekonomik kriz Maalesef ki en çok cefakar emekli vatandaşlara etkiledi. Emekliler Ocak ayında maaşlarına güzel bir zam aldı ve taban emeklilik maaşı da 2.500 TL olarak belirlendi. Ancak patlak veren ekonomik krizle birlikte Hayat pahalılığı o kadar çok arttı ki emekli vatandaşların aldığı zam da neredeyse eriyip gitti diyebiliriz. Neyse ki Temmuz ayında emekli vatandaşların maaşına güzel bir iyileştirme yapılacağı müjdesi Geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından verildi. Ama bunun öncesinde devlet bankaları da emekliler için devreye girdi. Acil nakit para ihtiyacı olan emekli vatandaşları için Ziraat Bankası, Vakıfbank ve Halkbank az önce yeni bir duyuru yayınladı. Bankalardan başvuru yapan emekli vatandaşlara en az 4750 TL nakit para verilecek. 36 aya varan vade seçenekleri ile verilecek olan bireysel ihtiyaç kredisini aynı zamanda uygun faizli olarak kullanmak mümkün olacak. Bunun yanında emekli vatandaşları için 3 ay ödeme erteleme seçeneği de bulunuyor.
 

Düşük faizli ihtiyaç kredisi emekliye özel

Devlet bankaları emekli vatandaşlara özel olarak düşük faizli ihtiyaç kredisi sunuyor. 36 ay vadeli olarak sağlanacak olan 4750 TL bireysel ihtiyaç kredisi için faiz oranı yüzde 1.78 olarak belirlendi. Emeklilerin bütçesini zorlamayacak olan bu ödemeler adeta ilaç gibi gelecek. Başvuru yapmak isteyen emekliler en yakın kamu Bankası'na giderek başvuru işlemlerini tamamlayabilir. Ancak başvurular Sadece iki gün için geçerli. O nedenle başvuru yapmak ve nakit para almak için elinizi çabuk tutmanız da fayda var.