Emekli ikramiyeleri için son dakika kararı! SSK, Bağ-Kur, Emekli Sandığı emeklisi Kurban Bayramı'nı bekliyordu ama…

TAKİP ET

Milyonlarca emeklinin gözü kulağı kurban bayramı öncesinde emekli ikramiyelerinin yapılacak olan zam da. Emekli vatandaşlar her gün arama motorunda kurban bayramında emekli ikramiyesine zam var mı sorusuna yanıt arıyor. Emekler için beklenen haber bayramdan önce geldi. Peki, emekli ikramiyeleri ne kadar olacak? Kurban bayramında kaç TL emekli ikramiyesi yatacak?

Reklam
Reklam

SSK BAĞ-KUR ve emekli sandığı emeklisi milyonlarca vatandaş kurban bayramı öncesinde emekli ikramiyelerine yapılacak olan zammı büyük bir heyecanla bekliyor. Arama motorunda da her gün ikramiyelere zam yapılacak mı kurban bayram ikramiyeleri artacak mı gibi sorulara yanıt aranıyor. Nihayet emekli ikramiyeleri için beklenen haber geldi. Hükümet elini taşın altına koydu ve bu defa geçtiğimiz seferki gibi olmayacak. Yani kurban bayramında emekli ikramiyeleri ne zaman geliyor. Hem de enflasyon oranında…

Emekli vatandaşlar hükümete ramazan bayram ikramiyeleri nedeniyle bir hayli kırgın. Çünkü emekli vatandaşların beklediği bayram ikramiyesi ramazan Bayramı’nda yatırılmadı. Bu nedenle de küskün emekli kurban bayramı için güzel bir haber beklemeye başladı. Kurban bayramı öncesinde emekli ikramiyeleri ne zaman yapılması binlerce emekli vatandaş tarafından talep ediliyor. Hükümet de bugün de düzenlemeler olacağını daha önce açıklamıştı. Çalışma ve Sosyal güvenlik Bakanı Vedat Bilgin daha önce yaptığı açıklamada kalıcı bir düzenleme için çalıştıklarını o yüzden tek seferlik değil de düzenli olarak emekli mutlu edecek bir düzenleme yapılacağını söylemişti. Peki düzenleme kurban bayramına yetişecek mi? Emekli ikramiyelerine kurban bayramında zam gelecek mi?
 

Kurban bayramında emekliyi sevindirecek haber

Temmuz ayı emekli vatandaşlar için bir hayli iyi başlayacak gibi görünüyor. Çünkü hem emekli ikramiyeleri ne zaman yapılacak hem de maaşlara… Emekli vatandaşlar bekledikleri zam haberini bu defa alacak gibi duruyor. Diğer yandan zam oranı da emekliler tarafından merak ediliyor. Daha önce çalışma ve Sosyal güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, yaptığı açıklamada Emekli vatandaşları kurban bayramında memnun edecek bir çalışma içerisinde olduklarını söylemişti. Tek sefere mahsus değil düzenli bir artış için çalıştıklarını belirten Vedat Bilgin ikramiye zammı sinyallerini daha o zaman vermişti. Yani kurban bayramında emekli vatandaşların bayram ikramiyelerinde hatırı sayılır bir artış olacak gibi görünüyor.

Enflasyon oranında artış gündemde

Ramazan bayramı öncesinde verilmeyen ikramiyeler de aslında kurban bayramı ile birlikte verilecek. Çünkü enflasyon oranında bir artış gündemde. Emekli vatandaşlar bu haberden son derece memnun hatta haberi alır almaz hepsi sevinçten havalara uçtu. Çünkü enflasyon oranında zam demek her altı ayda bir emekli ikramiyelerine zam anlamına geliyor. Yani emekli ikramiyeleri yılda iki defa zamlanacak ve vatandaşın hesabına da zamlı olarak geçecek. Emekli ikramiyeleri ile ilgili düzenlemenin son hali kesinleştikten sonra sizlerle paylaşacağız…