Emekli Maaşı Taşıma İşlemi nasıl yapılır?

TAKİP ET

Emekli olan vatandaşlar tarafından emekli maaşı başka bankaya taşıma işlemi nasıl yapılır, başka bankaya emekli maaşı taşıma işlemini nereden yapılır gibi pek sorular sorulmaya başlandı. Emekli vatandaşlar için işlemlerini kolay bir şekilde yapmaları amacıyla bu sorulara teker teker ayrıntılı bir şekilde yanıt verdik. İşte 2021 emekli maaşı taşıma işlemleri ile ilgili tüm detaylar....

Reklam
Reklam

Emekli maaşı taşıma işlemini e devlet üzerinden rahatça yapabilirsiniz. Peki emekli maaşınızı başka bir bankaya mı taşımak istiyorsunuz? Emekli maaşı ile ilgili detayları bu yazımıda bulabilirsiniz. Emekli maaşı banka değişikliği işlemini her sigorta kolu yani 4a ssk, 4b bağkur ve 4c emekli sandığı olarak detaylı bir şekilde ele alacağız.

Öncelikle taşıma işlemine başlamadan önce bu işlem için e devlet şifresine sahip olmalısınız. Eğer e devlet şifrenize sahip değilseniz size en yakın PTT şubesinden sifrenize sahip olabilirsiniz. Ben taşıma işlemini online olarak yapamam, diyorsanız yazımızın devamında dilekçe öneği şeklinde değişiklik talebi verilmiştir. Banka değişiklik talebini SGK’ya dilekçe ile de bildirebilirsiniz. Peki emekli maaşı aldığım bankayı nasıl değiştirebilirim ? İşte detaylar..

E devlet banka değişikliği işlemini yapabilmeniz için emekli maaşını diğer bir bankaya taşıma koşulları şunlardır;

Maaşınıza bağlı banka hesabında ek hesap borçları ile kredi borçlarınızın bulunmaması,

Kredi borçları ile ilgili maaş hesabınızda bloke olmaması,

Banka promosyonunuz bulunuyorsa bununla ilgili bloke olmaması gerekir.

Emekli maaşı banka değiştirme işlemi nasıl yapılır ?

Emekli aylığınızı almış olduğunuz bankayı veya banka şubesi değişikliği başvurusu için iki farklı seçeneğiniz bulunuyor. Birincisi dilekçe ile SGK’ya başvuru yapmak diğer seçenek ise e devlet sistemi üzerinden talepte bulunmak. Her iki seçeneğin nasıl yapıldığını yazımızda ayrıntılı olarak anlattık.

SSK emekli maaşı başka bankaya aktarma işlemi için ne yapmalıyım ?

Sgk banka değişikliği talep formu ile başvuru yapmak yerine maaş taşımanın en basit yolu e-devlet üzerinden bu işlemi gerçekleştirmektir. E devlet üzerinden SSK emekli başvurunuzu çok kolay bir şekilde yapabilirsiniz. Aynı menüden aynı zamanda adres değişikliği yapabilir mevcut banka şubenizi de değiştirebilirsiniz. SSK edevlet emekli maaşı taşıma işlemi için şunları yapmalısınız;

www.turkiye.gov.tr adresinden T.C. numaranız ve e devlet şifreniz ile sisteme giriş yapmalısınız.

Sosyal Güvenlik Kurumu-4A Hizmetleri-4a Banka ve Adres Değişikliği kısmından emekli maaşınızı istediğiniz bankaya basit bir şekilde taşıyabilirsiniz.

Emekli maaşı taşıma menüsüne direkt olarak buradan girebilirsiniz⇒ ssk emekli maaşı taşıma e-devlet. 

SSK emekli maaşını maaş hesaplama dönemlerinde değiştiremezsiniz. Bu dönemin geçişini beklemeniz gerekir. Daha sonra taşıma işlemini maaşınızı çektiğiniz tarihten sonra gerçekleştirebilirsiniz.

Bağkur emekli maaşı bankaya taşıma işlemi nasıl gerçekleştirilir ?

4b bağkur emekli maaşınızı da e devlet sistemi üzerinden basit bir şekilde istediğiniz bankaya taşıyabilir, aynı menüden adres değişikliği yapabilir yada ubenizi değiştirebilirsiniz. Bağkur e devlet maaş taşıma işlemi için şunları yapmalısınız;

www.turkiye.gov.tr adresinden T.C. numaranız ve e devlet şifreniz ile sisteme giriş yapın.

Sosyal Güvenlik Kurumu-4B Hizmetleri-4B Banka ve Adres Değişikliği menülerinden emekli maaşınızı seçmek istedğiniz bankayı seçerek kolay bir şekilde işleminizi tamamlayabilirsiniz.

4c banka değişikliği nasıl yapılır ?

Eğer devlet memuru emeklisiyseniz e devlet sistemi üzerinden maaşınızı basit bir şekilde istediğiniz başka bir bankaya taşıyabilirsiniz. Memur emekli banka değiştirme işlemi için şunları yapmalısınız;

www.turkiye.gov.tr adresinden T.C. numaranız ve e devlet şifreniz ile sisteme giriş yapın.

Sosyal Güvenlik Kurumu-4C Hizmetleri-4C Banka ve Adres Değişikliği menüsünden maaş banka değişikliğini gerçekleştirebilirsiniz.

E devlet banka şube değişikliği işlemi nasıl gerçekleştirlir ?

Maaşınızı başka bir bankaya taşımak yerine maaş aldığınız şubeyi değiştirmek düşünüyorsanız bu talebi de yukarıda anlatılan menülerden basitce yapabilirsiniz. İsterseniz yukarıdaki önek dilekçe ile SGK’ya da başvuruda bulunabilirsiniz.

Kredi borcu olan emekli banka değişikliği işleminde bulunabilir mi ?

Yalnızca şube değişikliği işlemi yapabilirsiniz. Maaş hesabınıza bağlı kredi ödemeniz devam ettiği sürece emekli maaşınızı başka bankaya taşıma işlemini gerçekleştiremezsiniz.

Promosyon aldıktan sonra banka değişikliği yapılabilir mi ?

Eğer bankanın promosyonunu aldıysanız o bankada en az 3 sene kalacağınızı taahhütünü beyan etmiş oluyorsunuz. Bundan dolayı da promosyonu aldıktan sonra 3 sene geçmeden banka değişikliği işlemi yapılamaz.  Emekli maaşı banka değişikliği promosyon alındığında bu işlem gerçekleştirlememktedir. Yalnızca şube değişikliği yapabilirsiniz.

Emekli maaşını Ptt’ye taşıma işlemi nasıl gerçekleştirilir ?

Hangi kapsamda emekli olduysanız yukarıda belirttiğim durunlarda E devlet sistemi üzerinden veya SGK’ya dilekçe ile müraacat ederek emekli maaşınızı PTT’ye taşıyabilirsiniz. Aynı zamanda emekli maaşınızı alamayacak bir halde iseniz, bankaya gidemiyorsanız PTT’nin evde emekli maaşı ödenmesi hizmetinden de faydalanabilirsiniz. Bundan yararlanmak için öncelikle ikametinizin bulunduğu yerdeki PTT şubesinden bu hizmeti verip vermedikleri konusunda bilgi almalısınız.Pek çok PTT şubesi bu hizmeti vermektedir. Böylece maaş zamanı emekli maaşınız belirttiğiniz adrese getirilip size elden teslim edilmiş olacak.

Ziraat Bankası’na emekli maaşı taşıma nasıl yapılır ?

Emekli maaşınızı Ziraat Bankası’na taşıyabilmek için;

E-devletten üzerinden yukarıda anlatıldığı gibi başvuru yapabilir,

Aşağıda verilen dilekçe öneği ile Sosyal Güvenlik Kurumu’na başvurabilir,

Ziraat Bankası şubelerine giderek de taşıma işleminizi yapabilirsiniz.

Yapı kredi emekli maaşı taşıma nasıl yapılır ?

Emekli maaşınızı Yapı Kredi Bankası’ndan farklı bir bankaya veya başka bankadan Yapı Kredi bankasına taşımak için E-devlet üzerinden yukarıda belirtilen yöntemi uygulayabilirsiniz. Eğer E-devlet şifreniz bulunmuyorsa veya varsa bile yapamıyorsanız bu durumda aşağıdaki önek dilekçe ile Sosyal Güvenlik Kurumu’na başvurabilirsiniz. Aynı zamanda banka şubelerinden de gerekli yardım talebinde bulunabilirsiniz.

Emekli maaşı banka değişikliği dilekçe öneği

Eğer e devlet üzerinde banka değişikliği işlemini yapamam derseniz dilekçe ile SGK’ya başvuru yapabilirsiniz. Emekli maaşını başka bir bankaya taşımak için sgk banka değişikliği dilekçesi öneği şu şekildedir;

Kurumunuzun ………………………… T.C. numaralı emeklisiyim. Emekli maaşımı ……………………………… bankası ……………….. şubesinden almaktayım. Emekli maaşımın …………… bankası ………………… şubesine gönderilmesi hususunda gereğinin yapılmasını,

E devletten banka değiştirme işlemi ne kadar sürer ?

Genelde talebi e devlet sistemi üzerinden bildirdkten sonra ilk maaş döneminde maaşınız istediğiniz bankaya gönderiliyor fakat bazı zamanlar bir sonraki dönem maaş banka değişikliği yapılmış oluyor. Fakat en geç maaş değişiklik talebini ilettiğiniz tarihten bu yana iki maaş süresince emekli maaşınız istediğiniz bankaya gelmediyse ve mevcut bankadan aylık almaya devam ediyorsanız bir sorun oluşması muhtemeldir. Bu durumda Sosyal Güvenlik Kurumu ile görüşmeniz yararlı olacaktır.

E devlet üzerinden değil dilekçe ile başvuru yapmak istiyorsanız da aşağıda verilen dilekçe öneği ile işleminizi yapabilirsiniz. Bu dilekçe ile herhangi bir Sosyal Güvenlik Merkezi’ne banka değişikliği başvurusuda bulunabilirsiniz.

Emekli maaşını başka bankaya taşıma kampanyaları nelerdir?

Bankalar maaşı kendi bankalarına taşıyan emeklilere birçok ifırsat sunmaktadır. Fatura otomatik talimat verilmesi durumunda indirim sağlanması, faizsiz ek hesap, düşük faizli kredi, normalden yüksek promosyon, çeyrek altın gibi birçok fırsat sunmaktadır. Maaşı taşımadan işlemizini taşımadan önce hangi bankalarda ne gibi avantajların olduğunu öğrenmenizi tavsiye ederiz.

emekli maaşı taşıma işlemi emekli maaşı taşıma işlemi ne kadar sürer