Emekli olmak için gün sayanlara SGK'dan müjde! SGK başvuru yapan herkese anında ödeme yapılacak!

TAKİP ET

SGK'dan müjdeli haberler gelmeye devam ediyor. SGK başvuru yapan herkese anında ödeme yapacağını duyuruldu. Emekli olmak için gün sayan vatandaşların prim gün ödeme kapsamında eksiklikleri varsa bunları tamamlamak için çalışmaları gerekmektedir. Ülkemizde emeklilik için gün sayan birçok vatandaş bulunurken birçok vatandaşta Sosyal Güvenlik Kurumu'ndan ödenen primleri geri almak istiyor.

Reklam
Reklam

Ülkemizde emekli olacak olan vatandaşlar Sosyal Güvenlik Kurumu’na (SGK) prim ödemesi yapmaktadır. Ama bu emeklilik hakkından bazı vatandaşlar yaş sınırına takıldıkları için yıllarca beklemek zorunda kalmaktadır. Başta Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) olmak üzere emekli olamayan vatandaşlar SGK’ya ödemiş oldukları primleri toplu olarak alabilirler. 

SGK’dan ödenen primler nasıl geri alınır?
Çalışanların emekli olabilmeleri için her ay belirli bir oranda SGK’ya prim ödemesi yapılmaktadır. Bu prim ödemeleri çoğunlukla işverenler doğrultusunda çalışanlar adına yapılmaktadır. Ama bazı nedenlerden dolayı emekli olamayacak olan vatandaşlar SGK’ya ödenen primlerini nasıl alacaklarını merak ediyorlar. Belirli şartların karşılanması durumunda SGK toplu prim ödemesi yapmaktadır. SGK çalışanların çok eksiden yatırdıkları primlerin iadesini yapmaktadır.  Ama bu prim ödemesini herkes alamaz. Toplu prim iadesi almak amacıyla çalışanın bir şekilde emekli olma ihtimalinin olmaması gerekmektedir. Eğer çalışan emeklilik şansını kaçırmışsa prim iadesini geri alamaz. 

SGK Emeklilikte yaşa takılanlar emeklilere müjde SGKdan toplu ödeme