Emekli vatandaşa müjdeli haber geldi! SSK, Bağ-Kur ve memur maaşlarına ek zam geliyor

TAKİP ET

Emekli vatandaşa müjdeli haber geldi. Alınan son bilgilere göre SSK, Bağ-Kur ve memur maaşlarına ek zam geliyor. İşte ayrıntılar...

Reklam
Reklam

Türkiye’de yaşayan binlerce emekliye müjdeli haber geldi. Alınan bilgilere göre SSK, Bağ-Kur ve memur maaşlarının 2022 yılına yapılan zamlar dışında ek bir ödeme yapılacağı öğrenildi. Yapılacak zamla birlikte en düşük emekli maaşı 2.500 TL olacak. Bu haberle beraber güncel emekli maaşlarını öğrenmek için arama motorlarını yoğun bir şekilde meşgul ediyor. 
Emeklilere Aylıklarının Yüzde 4’ü Kadar Zam Verilecek
Ocak 2022’de zamlı maaşlarını alacak olan emeklilerin alacakları emekli maaşları da belli oldu. Buna göre 4.016 TL alan bir emeklinin zamlı maaşı 5.259 TL olacak. Ayrıca 210 TL’lik ek ödeme de emeklilerin hesaplarına yatacak. 
Aldıkları emekli maaşlarının yüzde 4’ü kadar ek bir zam alacak olan emekliler Ocak ve Temmuz aylarında iki kez emekli maaşı zammı alacaklar. Bu zamla birlikte ek bir ödeme de yapılacak. Söz konusu ödemeler 2006 yılından önce yürürlükte olan vergi iadelerinin karşılığı olarak emekli vatandaşlara ödenecek. 
SSK’dan emekli olan kişiler zamlarını 17-26 Ocak 2022 tarihinde, memur olan kişiler 15 Ocak 2022 ve Bağ-Kur’dan emekli olan vatandaşlar ise zamlı maaşlarını 25-28 Ocak 2022 tarihleri arasında hesaplarından çekebilecek.  Memur emeklisi olan vatandaşların yüzde 2,5’lık fark ödemesi ise Meclis’ten henüz geçmediği için gelecek ay hesaplarda olacak. 
Emekli maaşının hesaplanmasında 2021 yılının TÜFE (tüketici fiyat endeksi) ile büyüme oranının yüzde 30’u kullanılıyor. Emeklilik dilekçesini verecek olan kişilerin zamlı maaşları yatırılacak.
SGK’dan Önemli GSS Duyurusu
Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) yaptığı açıklamasında sosyal güvencesi bulunmayan ve geliri asgari ücretin 3’te 1’inin altında olan vatandaşların Genel Sağlık Sigortası’ndan (GSS) faydalanabileceğini söyledi. SGK 150,12 TL’lik GSS aylık primini ödemeleri halinde kendilerinin ve bakmakla sorumlu olduğu kişilerin de sağlık hizmetlerinden yararlanabileceğini duyurdu.
GSS primlerini ödeyemeyecek olan vatandaşlar bulundukları yere en yakın Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’na müracaat edebilecek. Burada yapacakları gelir testi sonucunda gerekli şartları sağlayan kişilerin GSS primleri devlet tarafından karşılanacak.

emekli maaşı zamları SSK SGK Bağ-Kur memur