Emekli ve memur zamları ne kadar oldu? Zamlar açıklandı mı? 2022 emekli ve memur zamları ne zaman açıklanacak?

TAKİP ET

Asgari ücrete yapılan zamların açıklanmasının ardından gözler şimdi de emekliye ve memura yapılacak olan zamlara dikildi. Milyonlarca emekli ve memur vatandaş ne kadar zam alacağını merak ediyor. Peki emekli ve memur zamları ne kadar oldu? Zamlar açıklandı mı? 2022 emekli ve memur zamları ne zaman açıklanacak?

Reklam
Reklam

Her yıl Ocak ve Temmuz aylarında SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin maaşlarına yapılan zamlar değişiyor. Bu sene Ocak ayının yaklaşması ve asgari ücrete zam gelmesinden sonra emeklilere ne kadar zam yapılacağı merak konusu oldu. Peki emeklilerin ve memurların maaşlarına ne kadar zam gelecek? İşte konuya ilişkin detaylar...
Emekli ve memur zamları ne zaman açıklanacak?
Emeklilere ve memurlara her sene Ocak ve Temmuz ayında zam yapılıyor. Bu zamlar 6 aylık enflasyon oranına göre belirleniyor. Dolayısıyla TÜİK tarafından enflasyon oranının açıklanamsı bekleniyor. Bu yüzden 2021 yılının ikinci altı aylık enflasyon oranı 3 Ocak 2022 tarihinde belirlenecek. Bu doğrultuda emeklilere ve memurlara yapılacak olan zamların oranı 3 Ocak Pazartesi günü belli olacak. 
Yeni yıla sayılı günler kala emekliler gözlerini Ocak ayına dikti. Ocak ayında ikinci altı aylık enflasyon oranının belli olması ile maaş zamları da belli olacak. 
Çalışma Bakanı Vedat Bilgin Meclis'te yaptığı konuşmada şunları aktardı:
"Emekli gelirlerinin düzeltilmesiyle ilgili çalışmamız var. Çalışmayı çok kapsamlı yürütüyoruz, mesafe aldıkça paylaşacağım"

emekli maaşı zamları memur maaş zamları zamlar ne zaman açıklanacak